Δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου των ΗΠΑ σε μαθητές της Μεσσηνίας – Συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με το Columbia School

18 Ιουνίου 2024

Τα Εκπαιδευτήριά Μπουγά, σε συνεργασία με το Λύκειο Columbia School, υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου COGNIA (αντίστοιχος φορέας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδας), προσφέρουν τη δυνατότητα στους μαθητές, από τη σχολική χρονιά 2024-25, να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα στην Αγγλική γλώσσα, από πιστοποιημένους καθηγητές με έδρα τις ΗΠΑ, και να λάβουν, ταυτόχρονα με το ελληνικό, απολυτήριο λυκείου των ΗΠΑ.

Τα 10 μαθήματα, συνολικής διάρκειας παρακολούθησης 900 ωρών, θα πραγματοποιούνται στα Εκπαιδευτήρια, σε ημέρες και ώρες διαφορετικές από το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου.

Το πρόγραμμα θα διδάσκεται σε 3 χρόνια κατά τη διάρκεια της φοίτησης των μαθητών στις Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου, Β΄ Λυκείου, ώστε στην Γ΄ Λυκείου η προσπάθεια να επικεντρώνεται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέσα από την πιο πάνω διαδικασία ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα επιτυγχάνει πρόσβαση σε όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρώπης, σαν απόφοιτος Λυκείου των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα – μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων – ο μαθητής θα διατηρεί το δικαίωμα πρόσβασης στα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά αξιολογήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς φορείς των ΗΠΑ για την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο σύνολο των μαθημάτων που διδάσκονται στο σχολείο, προκειμένου να υλοποιηθεί η συνεργασία.

Ο Φώτης Μπουγάς και ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου Οργανισμού HUDSON GLOBAL SCHOLARS, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχεται το «κιράζ μελτέμ» – Τι είναι και οι περιοχές που θα γίνει αισθητό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον θάνατο ναυτικού από τις Φιλιππίνες μετά την επίθεση των Χούθι εναντίον ελληνόκτητου πλοίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας: Σήμερα η παρουσίαση καινοτόμων συνεργασιών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (χώρος πατινάζ), στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Παρασκευή – 28/6) η παρουσίαση των νέων εκπαιδευτικών συνεργασιών των Εκπαιδευτηρίων

Δείτε επίσης