Παρουσία Μητσοτάκη: Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος αποκάλυψε το νέο όνομα του πρώην Hilton

20 Ιουνίου 2024

«The Ilisian» είναι το νέο όνομα του πρώην Hilton, που πλέον δεν θα είναι ένα ξενοδοχείο με υπηρεσίες φιλοξενίας αλλά ένα ένας νέος πολυδιάστατος προορισμός που δημιουργείται από την από Ιονική Ξενοδοχειακή στη θέση του πρώην Hilton Αθηνών, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Σήμερα μάλιστα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον υπο εξέλιξη χώρο, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και βασικός μέτοχος της Ιονικής Ξενοδοχειακής αποκάλυψε το νέο όνομα του προορισμού, που όπως είπε, είναι εμπνευσμένο από την περιοχή στην οποία φιλοξενείται, τα Ιλίσια, εξήγησε. Στην παρέμβαση του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε πως τέτοιες επενδύσεις ουσιαστικά κάνουν πράξη το όραμα της κυβέρνησης για ένα τουρισμό προσηλωμένο στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα με σεβασμό στην οικιστική κλίμακα. Παράλληλα έκανε λόγο για πολλαπλασιστικό όφελος για την ελληνική οικονομία, που συνολικά στα πέντε χρόνια θα φτάσει τα 1,25 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 340 εκατομμύρια, η οποία, όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντακόπουλος, θα έχει και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Αθήνα συνολικά.”Το Hilton για 61 χρόνια υπήρξε εμβληματικό σημείο της πόλης. Με σεβασμό στη μοναδική του κληρονομιά και αρχιτεκτονική, επιθυμούμε να συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας πόλος έλξης για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν για την Αθήνα, από την λειτουργία του νέου προορσιμού «The Ilisian» , ο καθηγητής του πανεπιστήμιου Πειραιώς, Νίκος Γεωργακόπουλος, σε έρευνα που διεξήγαγε το εκπαιδευτικό ίδρυμα, επεσήμανε ότι αυτά θα είναι πολλαπλασιαστικά καθώς: για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του, η επίδραση των κατασκευαστικών εργασιών ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ, η επίδραση της διαμονής των ενοίκων του «The Ilisian» στην πρωτεύουσα ανέρχεται σε 749 εκατ. ευρώ, ενώ η επίδραση στην εμπορική δραστηριότητα ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή θα δημιουργηθούν 1760 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / φωτογραφία: iefimerida.gr

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στ.Κασσελάκης: Οι ζωές των πολιτών δεν γίνεται να βελτιώνονται με έκτακτα επιδόματα βάσει των εκλογικών στατιστικών του Κυρ. Μητσοτάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χάρτης Πολιτικής Προστασίας: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Μεσσηνία την Παρασκευή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA

Εντοπίστηκε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής με πειραγμένες ταμειακές – Εμπλέκονται 287 επιχειρήσεις κινεζικών συμφερόντων

Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και Κινέζοι επιχειρηματίες, εταιρείες προμήθειας ταμειακών μηχανών, ειδικών μηχανισμών

Δείτε επίσης