Προβληματισμός για την έλλειψη πόσιμου νερού στην Καλαμάτα: 40% κάτω τα αποθέματα στις πηγές που υδροδοτούν την πόλη!

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την μελλοντική επάρκεια πόσιμου νερού στον δήμο Καλαμάτας, δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς τα αποθέματα ήδη βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.

Στο ζήτημα της επάρκεια πόσιμου νερού στον δήμο Καλαμάτας αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη (19/6).

Συγκεκριμένα, απαντώντας ο κ. Βασιλόπουλος σε ζητήματα που έθεσε η μείζονα μειοψηφία, σχετικά με νέες γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, αποκάλυψε ότι οι πηγές, από τις οποίες υδροδοτείται η Καλαμάτα, εμφανίζουν μείωση αποθέματος νερού κατά 40%.

«Τα νερά των πηγών μας είναι 40% κάτω, σε σχέση με την περσυνή περίοδο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας συμπληρώνοντας ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη βροχοπτώσεων και στις υψηλές θερμοκρασίες, που προκαλούν αύξηση της κατανάλωσης νερού.

Νέες γεωτρήσεις

Σημειώνεται ότι ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, έχει ήδη προχωρήσει στην ανόρυξη νέων γεωτρήσεων.

Διάβασε επίσης: Απειλή λειψυδρίας στην Καλαμάτα: Με διαδικασία «έκτακτης ανάγκης» αναζήτηση νερού σε 8 περιοχές

«Για να προλάβουμε τυχόν προβλήματα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε, μετά τις υποδείξεις των ειδικών, σε νέες γεωτρήσεις για πόσιμο νερό, σε διάφορα σημεία του δήμου, προκειμένου, αν απαιτηθεί να επικουρήσουμε το δίκτυο», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος αναφερόμενος στον σχεδιασμό του δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

EURO 2024: Με πειστική εμφάνιση στους «16» η Ισπανία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ακριβαίνει ο καφές από την 1η Ιουλίου: «Ανάμνηση» η μέση τιμή των 4 ευρώ λέει ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τζαμουράνης – Χανδρινός: «Η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα ζητήματα – Προτιμά να κάνει ψηφοθηρία με γιορτές και επιχορηγήσεις»

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή Καλαμάτας εξαπολύουν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Τζαμουράνης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος της

ΔΕΥΑΚ: Καθησυχάζει μετά το φαινόμενο «αφρισμού» στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης – «Είναι κατάλληλο» το νερό σημειώνει η Δημοτική Επιχείρηση

Ανακοίνωση, σχετικά με το φαινόμενο του «αφρισμού», που εμφανίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ).

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Είναι εξοργιστικό εν μέσω καύσωνα να μένουν ολόκληρα χωριά χωρίς νερό μαζί με τις γειτονιές της Καλαμάτας»

Ανακοίνωση, με αφορμή τα προβλήματα ύδρευσης σε Άρι και Μικρομάνη, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Είναι πραγματικά εξοργιστικό εν

Δείτε επίσης