Κ. Τσιάρας: Οι αποφάσεις του επόμενου χρονικού διαστήματος θα ενισχύσουν τη ζωή, τη δραστηριότητα, του αγροτικού κόσμου

24 Ιουνίου 2024

Οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενισχύσουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή, τη δραστηριότητα, τις εξελίξεις και του αγροτικού κόσμου, αλλά συνολικότερα και των Ευρωπαίων καταναλωτών τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας σε δήλωσή του στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο. Όπως επισήμανε «είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση να εισφέρουμε όλοι μαζί στα θέματα και τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκέψεις, ιδέες και εξελίξεις που θα στηρίξουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα στηρίξουν τον παραγωγικό ιστό συνολικά της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δημοκρατία ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η παρουσία μου εδώ συμπίπτει με την ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου, μιας και προηγήθηκαν πριν λίγες ημέρες οι ευρωεκλογές. Aνοίγει όμως ένας νέος κύκλος με πολλές νέες και μεγάλες προκλήσεις και με ζητήματα τα οποία θα απασχολήσουν προφανώς την Ευρώπη, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως με θέματα τα οποία απασχολούν πρωτίστως και την Ελλάδα. Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτόν τον διάλογο και στην αναζήτηση εξεύρεσης λύσεων μέσα από το πλαίσιο των αρχών και των αξιών που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ίδια τη διαχρονική της στάση και πορεία. Οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση την ατζέντα που ήδη υπάρχει στο τραπέζι της συζήτησης, προφανώς θα ενισχύσουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή, τη δραστηριότητα, τις εξελίξεις και του αγροτικού κόσμου, αλλά συνολικότερα και των Ευρωπαίων καταναλωτών. Είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση να εισφέρουμε όλοι μαζί στα θέματα και τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκέψεις, ιδέες και εξελίξεις που θα στηρίξουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα στηρίξουν τον παραγωγικό ιστό συνολικά της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ προσηλωμένο στην προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γαλλία-δημοσκόπηση: Η άκρα δεξιά διατηρεί ευρύ προβάδισμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στερεύει το νερό στον ΓΟΕΒ Παμίσου – Ανησυχία στους παραγωγούς της Μεσσήνης και της Καλαμάτας

Συνάντηση με παραγωγούς των περιοχών Μεσσήνης, Σπερχογείας, Μακαρίας και Μπουρνιά, είχε την Πέμπτη (18/7) ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσία του διευθυντή

Δείτε επίσης