Δήμος Μεσσήνης: Μέτρα για την αλόγιστη χρήση νερού – Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες – Αναλυτικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη λήψη περιοριστικών μέτρων και την επιβολή προστίμων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη λειψυδρία, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος, στην εισήγησή του:

Στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης, Αίπειας και Πεταλιδίου μπαίνει όριο κατανάλωσης νερού από το δίκτυο ύδρευσης σε κτήματα, οικόπεδα και καταστήματα (πλην των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος). Το ημερήσιο όριο κατανάλωσης ανέρχεται σε μισό κυβικό.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Αναστάσιος Βλαχοδημτρόπουλος

Όσοι ξεπερνούν το όριο ημερήσιας κατανάλωσης θα τους επιβάλλονται τα πιο κάτω πρόστιμα:

  • 100 ευρώ για υπέρβαση του ορίου έως 100%
  • 200 ευρώ για υπέρβαση του ορίου έως 200%
  • 300 ευρώ για υπέρβαση άνω του 200% του ημερήσιου ορίου.
  • Σε περίπτωση υποτροπής θα διπλασιάζεται το πρόστιμο που έχει επιβληθεί και θα γίνεται διακοπή υδροδότησης.

Τα πιο μέτρα και πρόστιμα θα ισχύσουν για τη Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης το τρίτο τρίμηνο του 2024, ενώ για τις Δημοτικές Ενότητες Πεταλιδίου και Αίπειας για ολόκληρο το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μέτρα που αφορούν ολόκληρο τον δήμο και θα έχουν ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2024.

Τα μέτρα:

  • Απαγόρευση ποτίσματος γκαζόν με μπεκ – Επιτρέπεται με σύστημα στάγδην άρδευσης – Επιτρέπεται το πότισμα φυτών με ποτιστήρι.
  • Απαγόρευση πλήρωσης νερού σε δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες) από το δίκτυο ύδρευσης.
  • Απαγόρευση πλυσίματος αυτοκινήτων, κοινόχρηστων χώρων και αυλών με λάστιχο – Επιτρέπεται με κουβά η πιεστικό.
  • Κάθε παραβάτης θα τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης.

Τέλος, με άλλη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής τροποποιείται ο κανονισμός ύδρευσης και έως 30 Σεπτεμβρίου του 2024 δεν θα γίνονται συνδέσεις ύδρευσης σε κτήματα και οικόπεδα που δεν διαθέτουν οικία.

Διάβασε επίσης: Στερεύει το νερό στη Μεσσηνία: Στο «κόκκινο» δήμοι του Νομού – Προβληματισμός στον αγροτικό κόσμο – Στο …άγνωστο τα έργα υποδομής

Έκκληση Αθανασόπουλου

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ζητήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, σημείωσε ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Νότια Ελλάδα και έκανε έκκληση στους πολίτες να κάνουν λελογισμένη χρήση.

Σημείωσε επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Δήμο Μεσσήνης το αντιμετωπίζουν οι Δημοτικές Ενότητες Αίπειας και Πεταλιδίου και κατέληξε τονίζοντας ότι τα μέτρα λαμβάνονται, προκειμένου να ενισχυθεί η ατομική συνείδηση.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτική Προστασία/Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιάς: Στην κατηγορία «υψηλού» κινδύνου την Κυριακή η Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έως τους 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Καλαμάτα την Κυριακή [αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τζαμουράνης – Χανδρινός: «Η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα ζητήματα – Προτιμά να κάνει ψηφοθηρία με γιορτές και επιχορηγήσεις»

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή Καλαμάτας εξαπολύουν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Τζαμουράνης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος της

ΔΕΥΑΚ: Καθησυχάζει μετά το φαινόμενο «αφρισμού» στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης – «Είναι κατάλληλο» το νερό σημειώνει η Δημοτική Επιχείρηση

Ανακοίνωση, σχετικά με το φαινόμενο του «αφρισμού», που εμφανίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ).

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Είναι εξοργιστικό εν μέσω καύσωνα να μένουν ολόκληρα χωριά χωρίς νερό μαζί με τις γειτονιές της Καλαμάτας»

Ανακοίνωση, με αφορμή τα προβλήματα ύδρευσης σε Άρι και Μικρομάνη, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Είναι πραγματικά εξοργιστικό εν

Δείτε επίσης