Αλέξης Χαρίτσης: «Όχι στην εξαήμερη εργασία – Nα αντισταθούμε στον παραλογισμό της εκμετάλλευσης»

1 Ιουλίου 2024

«Σήμερα είναι μια κακή μέρα για τη χώρα. Ξεκινάει η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της Δεξιάς, είναι η κυβέρνηση των ελίτ και της εργοδοσίας και έφερε ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Έξι μέρες εργασία χωρίς ρεπό, δεκάωρη και δωδεκάωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, κανονικοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» και τονίζει ότι πρέπει «να αντισταθούμε στον παραλογισμό της εκμετάλλευσης».

«Όχι στην εξαήμερη εργασία», αναφέρει και ζητά «να ανοίξει τώρα η συζήτηση -όπως γίνεται πλέον σε όλη την Ευρώπη- για τετραήμερη εργασία με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών». Προσθέτει ότι «η αριστερή και προοδευτική εναλλακτική αποτελεί αδήριτη κοινωνική ανάγκη. Με πρόγραμμα διεξόδου για τον κόσμο της εργασίας, με πρόγραμμα διεξόδου για την κοινωνική πλειοψηφία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο ΟΑΚΑ το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού με Μάριμπορ ή Μπότεφ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στέφανος Κασσελάκης: «Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου – Χρέος των προοδευτικών δυνάμεων είναι το ανάχωμα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Περιβάλλοντος για το «κυβερνητικό αλαλούμ με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσαν ο πρόεδρος και η γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς,

Σφοδρή επίθεση Χαρίτση στην κυβέρνηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας – Για «τριτοκοσμική κατάσταση» μιλάει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης

Δείτε επίσης