Το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος της Μ. Λεπέν συνιστά απειλή για την ανεξαρτησία της Γαλλίας υποστηρίζουν επιφανείς οικονομολόγοι

3 Ιουλίου 2024

Τους εξαιρετικά μεγάλους κινδύνους που θα απειλήσουν τόσο τη Γαλλία όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη σε περίπτωση νίκης του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών επισημαίνουν σε κοινό τους άρθρο στην οικονομική εφημερίδα Les Echos τρεις επιφανείς Γάλλοι οικονομολόγοι: ο Ζαν Πιζανί Φερί από τον Ιστιτούτο Bruegel, o Φιλίπ Αγιόν,καθηγητής στο Κολλέγιο της Γαλλίας και η Αλεξάνδρα Ρουλέ, υποψήφια για το βραβείο της καλύτερης νέας οικονομολόγου.

Ειδικότερα επισημαίνουν ότι αν για παράδειγμα το κόμμα της Μαρίν Λεπέν εφαρμόσει αυτά που προτείνει για το μεταναστευτικό τότε σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες όπως η εστίαση και οι κατασκευές θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Αναφέρουν επίσης ότι σημαντικές επιπτώσεις θα υπάρξουν στο ευρωπαϊκό επίπεδο σε τομείς όπως η ενεργειακή αυτονομία, η αύξηση της παραγωγικότητας της βιομηχανίας και οι επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, συγκρίνοντας το οικονομικό πρόγραμμα του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν με αυτό της Ανυπότακτης Γαλλίας οι τρεις οικονομολόγοι χαρακτηρίζουν το οικονομικό πρόγραμμα του αριστερού κόμματος «ριψοκίνδυνο και επιζήμιο», πλην όμως επισημαίνουν ότι το οικονομικό πρόγραμμα του Εθνικού Συναγερμού θα μειώσει την ελκυστικότητα της Γαλλίας για ξένες επενδύσεις, θα την οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση και σε τελευταία ανάλυση θα αποτελέσει πλήγμα για την ανεξαρτησία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με τον βουλευτή Λ. Αυγενάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κλείνει» Πέδρο Ρεμπότσο ο Παναθηναϊκός για το αριστερό άκρο της άμυνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε επίσης