Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η μελέτη για τη χωροθέτηση και διαμόρφωση χώρου για 66 κατοικίες στη Μπιρμπίτα

Στα βήματα και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδας στην Μπιμπίτα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της 3ης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, την Τετάρτη (3/7), ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, και οι αντιδήμαρχοι, Γιώργος Φάβας και Βασίλης Κουτραφούρης, απαντώντας στα ζητήματα που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζ. μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς.

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε για ουσιαστικά βήματα που έχουν γίνει, αναφερόμενος αναλυτικά στις διαδικασίες που προηγήθηκαν, με 3,5 εκατομμύρια ευρώ να αντιστοιχούν στον Δήμο Καλαμάτας από το Υπουργείο Εσωτερικών για την μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας, στο προφίλ των 66 οικογενειών και το ατομικό προφίλ του κάθε μέλους (συνολικά 224 άτομα), από τη φυλή των Χαλκιδέων. Ολοκληρώνεται η μελέτη για τη χωροθέτηση και διαμόρφωση του χώρου των 66 κατοικιών εντός της Μπιρμπίτας, το Master Plan, που απαιτείται από τη νομοθεσία, και το επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο από τον μελετητή.

«Για να έχουν οι Ρομά που διαμένουν τώρα στην Αγία Τριάδα συνθήκες ανθρώπινες, και να αποδοθούν τα οικόπεδα στους ιδιοκτήτες τους. Έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα, που δεν είχαν γίνει τα τελευταία 35 χρόνια…», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη δυσκολία του εγχειρήματος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες όλων όσοι χειρίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες το ζήτημα που έως τώρα παρέμενε άλυτο.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Φλωρίδης: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η συμπεριφορά Αυγενάκη – Άμεση θεσμική αντίδραση της Πολιτείας – Επικρίσεις από αντιπολίτευση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θανάσης Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα στις υποδομές ύδρευσης γράφει και πάλι Ιστορία – Σήμερα εκτελούνται έργα ύδρευσης για τις επόμενες πολλές δεκαετίες»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τζαμουράνης – Χανδρινός: «Η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα ζητήματα – Προτιμά να κάνει ψηφοθηρία με γιορτές και επιχορηγήσεις»

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή Καλαμάτας εξαπολύουν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Τζαμουράνης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος της

ΔΕΥΑΚ: Καθησυχάζει μετά το φαινόμενο «αφρισμού» στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης – «Είναι κατάλληλο» το νερό σημειώνει η Δημοτική Επιχείρηση

Ανακοίνωση, σχετικά με το φαινόμενο του «αφρισμού», που εμφανίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Μικρομάνης, εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ).

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Είναι εξοργιστικό εν μέσω καύσωνα να μένουν ολόκληρα χωριά χωρίς νερό μαζί με τις γειτονιές της Καλαμάτας»

Ανακοίνωση, με αφορμή τα προβλήματα ύδρευσης σε Άρι και Μικρομάνη, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Είναι πραγματικά εξοργιστικό εν

Δείτε επίσης