Θανάσης Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα στις υποδομές ύδρευσης γράφει και πάλι Ιστορία – Σήμερα εκτελούνται έργα ύδρευσης για τις επόμενες πολλές δεκαετίες»

Τα έργα ύδρευσης και οι ενέργειες που έχουν γίνει για τη θωράκιση της περιοχής έναντι της λειψυδρίας, τέθηκαν μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της 3ης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. 

«Σήμερα τα έργα ύδρευσης που έχει γνωρίσει η Καλαμάτα είναι από τα μεγαλύτερα στο Δήμο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, απαντώντας στις αναφορές του δημοτικού συμβούλου Κ. Τσαπόγα.

«Είναι ορθό να πούμε ότι», προσέθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας «η Καλαμάτα στις υποδομές ύδρευσης γράφει και πάλι Ιστορία. Μετά από σχεδόν 90 χρόνια από το πρώτο μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε το 1936 επί Δημαρχίας Χρήστου Κουμάντου η μεταφορά του νερού με αγωγό Φ300 (που έχει την δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 300 m3 την ώρα) και την κατασκευή της δεξαμενής στο Κάστρο χωρητικότητας 1.800 m3. Μετά το δεύτερο μεγάλο έργο, πριν περίπου 50 χρόνια, το 1977 επί Δημαρχίας Εμμανουήλ Βέκκου με την κατασκευή του αγωγού Φ600 (που έχει την δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 1050 m3 την ώρα).

Σήμερα εκτελούνται, μεγάλα έργα ύδρευσης για να ανταποκριθούν όχι μόνο στις σημερινές ανάγκες αλλά έρχονται να θωρακίσουν το Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή για τις επόμενες πολλές δεκαετίες.

Με τον αγωγό μεταφοράς νερού Φ800 (που έχει την δυνατότητα μεταφοράς νερού μέχρι 2.200 m3 την ώρα) και την μεγάλη δεξαμενή που κατασκευάζεται στον Αη Γιάννη Καρβούνη χωρητικότητας 8.600 m3. Με την αντικατάσταση δεκάδων χιλιομέτρων αγωγών ύδρευσης στον αστικό ιστό. Και με ό,τι άλλο ως παρέμβαση απαιτείται προκειμένου να υπηρετούμε τα επικαιροποιημένα Σχέδια Ασφάλειας και Ποιότητας Νερού που διαθέτει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Και επαναλαμβάνω αυτά κατασκευάζονται, γιατί αυτά που σχεδιάζονται είναι εξίσου πολύ μεγάλα, και αναφέρομαι μεταξύ άλλων στα όσα έχουμε ήδη δρομολογήσει με αποφάσεις μας για την αξιοποίηση των Πηγών του Αγίου Φλώρου. Οπότε ναι, η Καλαμάτα στις υποδομές ύδρευσης γράφει και πάλι Ιστορία».

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η μελέτη για τη χωροθέτηση και διαμόρφωση χώρου για 66 κατοικίες στη Μπιρμπίτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τρία βήματα για την αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμάτας: Αγωγή έξωσης – Επαναχωροθέτηση και νέο master plan – Αίτημα για παράταση παραχώρησης μέχρι το 2060

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργο 2.000.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Καλαμάτας: Έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και έξυπνες διαβάσεις ανάμεσα στις δράσεις

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Καλαμάτας» υπέγραψε την Παρασκευή (19/7) ο Θανάσης Βασιλόπουλος με την

Κοινό αίτημα 4 παρατάξεων: Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την ακρίβεια ζητούν οι αντιπολιτεύσεις

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Η ακρίβεια μάστιγα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου-προτάσεις και αντιμετώπιση», ζητούν οι

Δείτε επίσης