Ν. Ανδρουλάκης: Η πρόληψη είναι το όπλο απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης

8 Ιουλίου 2024

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Λέσβο.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εποχικούς πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνδράμουν κάθε καλοκαίρι. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη μου για τη προσφορά τους σε όλη την Ελλάδα, ενώ σημείωσε πως τα χρόνια που έρχονται θα είναι ακόμη δυσκολότερα, όπως λέει η επιστημονική κοινότητα.

«Η κλιματική αλλαγή θα πλήξει όλες τις χώρες της Μεσογείου. Οι συνθήκες δυσκολεύουν, τα δεδομένα αλλάζουν και εμείς πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Εάν βάλουμε τα όσα συνέβησαν πέρυσι στη χώρα μας -στη Δαδιά που είχαμε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης, στην Εύβοια, στη Ρόδο και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας με μικρότερες καταστροφές- το μήνυμα είναι σαφές: Ότι, ναι, πρέπει να έχουμε πολλά εναέρια μέσα, αλλά πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η χώρα μας είναι πολύ πίσω στην πρόληψη. Και στον καθαρισμό δασών και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σύγχρονα μέσα. Εύχομαι να τρέξει το “Αιγίς” όσο γίνεται το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε τα νέα δεδομένα να τεθούν στη διάθεσή σας στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης. Αλλά για εμάς, το ξαναλέω, η πρόληψη είναι το κλειδί. Οι πυρκαγιές “σβήνουν” τον χειμώνα. Όσο πιο καλά προετοιμασμένοι είμαστε τόσο πιο γρήγορα και πιο στοχευμένα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι πέρυσι, «ενώ είχαμε λιγότερες εστίες, είχαμε περισσότερες καταστροφές. Και αυτό δείχνει τις αδυναμίες. Για αυτό, επένδυση στην πρόληψη».

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας. Έχω συνομιλήσει και άλλες φορές με τον συνδικαλιστικό σας φορέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Έχουμε πει ότι πρέπει να αξιοποιούνται και τους χειμερινούς μήνες οι εποχικοί πυροσβέστες. Μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε σε πάρα πολλά πεδία που έχουν να κάνουν με την πρόληψη, καθώς έχουν γνώση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ουάσιγκτον ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός θα θέσει στο ΝΑΤΟ το θέμα της μη τήρησης της συμφωνίας από τη Βόρεια Μακεδονία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Kυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο

Τις τελευταίες ώρες επιχειρείται κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα του Κτηματολογίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή έχουν

Ν. Ανδρουλάκης: Η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα αναγεννηθεί με μεταγραφές, αλλά με σχέδιο και καθημερινή παρουσία στην κοινωνία

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία και των συναντήσεων που είχε με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,ο Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη

Δείτε επίσης