Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Υποσχέσεις για περισσότερες κάμερες και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

10 Ιουλίου 2024

Επέκταση των καμερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς και τη μεταφορά δύο ομάδων ΟΠΚΕ και μιας για τον έλεγχο της οδικής συμπεριφοράς και των τροχαίων παραβάσεων, υποσχέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο δημαρχείο της Καλαμάτας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε το 2020 προκειμένου να ολοκληρώσουμε την λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, που εδρεύει εδώ στο ιστορικό Δημαρχείο και θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μεσσηνίας, με επέκταση των καμερών. Θα βάλουμε και άλλες κάμερες με ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και του Δήμου Μεσσήνης ώστε να αποκτήσουμε ένα δίκτυο καμερών και εικόνας από πολύ κρίσιμες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Μεσσήνης και ευρύτερα της Μεσσηνίας. Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της οδικής συμπεριφοράς, και να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε την ασφάλεια στις περιοχές που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη, μεγάλο τουριστικό ρεύμα, και τελικά απαίτηση για όλο και περισσότερο ασφάλεια».

Για την ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας στη Μεσσηνία ανέφερε: «Έχω ήδη δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Αρχηγείου, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρουμε συμπληρωματικές δυνάμεις στην Καλαμάτα, στο Δήμο Καλαμάτας και στην ευρύτερη περιοχή, και στη Μεσσήνη. Δύο μεγάλες ομάδες για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τις ΟΠΚΕ, αλλά και μια ισχυρή ομάδα για τον έλεγχο της οδικής συμπεριφοράς, των τροχαίων παραβάσεων έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και την παραβατικότητα στους δρόμους και την παραβατικότητα στην πόλη και τις συνοικίες».

Για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο: «Είναι προχωρημένες οι διαδικασίες παραχώρησης του οικοπέδου από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), οπότε όταν θα έχουν κλείσει αυτές οι διαδικασίες θα προχωρήσουμε-υποθέτω πολύ γρήγορα με μια μορφή ΣΔΙΤ- στην ανέγερση ενός σύγχρονου κτηρίου που θα ανταποκρίνεται στην όψη και την αρχιτεκτονική εικόνα της πόλης».

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συνάντηση στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Δρούγας, οι πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων Άριος, Γρηγόρης Κωστόπουλος, Αρφαρών, Τέλης Ματθαίος, Θουρίας, Χρήστος Κουδούνης, και ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Σπύρος Αποστολόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στο ιστορικό Δημαρχείο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Χρυσοχοΐδη, που για μια ακόμα φορά  μας επισκέπτεται. Είχε έρθει και το 2020 που κατέγραψε όλα τα θέματα. Με μια ουσιαστική παρέμβαση το 2021 που ενίσχυσε την Αστυνομική Διεύθυνση, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αλλά και εγκαινιάζοντας το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο. Ένα Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο που λειτούργησε, έφερε αποτελέσματα. Μπορεί όμως να φέρει καλύτερα αποτελέσματα, γι’ αυτό προτείναμε σήμερα στον Υπουργό και μάς άκουσε, να μεταφέρουμε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο με δαπάνες του Δήμου Καλαμάτας στην Αστυνομική Διεύθυνση και να μπορεί και εκεί να συνδεθεί και ο Δήμος Μεσσήνης, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο Υπουργός μας άκουσε προσεκτικά, τον ευχαριστούμε πολύ, άκουσε και τα προβλήματα που του έθεσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου μας. Κύριε Υπουργέ σάς ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας».

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπές στην Καλαμάτα – «Κυνηγητό» με δυνάμεις της αστυνομίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άντονι Μπλίνκεν: Οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να παραδίδουν F-16 στην Ουκρανία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Μητσοτάκης για Σαμαρά – Καραμανλή: «Η πολιτική αυτή τη στιγμή της Νέας Δημοκρατίας εκφράζεται από εμένα – Δεν νομίζω ότι πρέπει να τους βλέπουμε κατ’ ανάγκη και ως δίδυμο»

Σε όσα είπαν πρόσφατα οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε

Ομιλία Σαμαρά: Σταθερά στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού ο Μ. Χρυσομάλλης – Αμήχανα «παρών» ο Π. Μαντάς – «Πλάτη» Γ. Λαμπρόπουλου στους πολιτικούς ευεργέτες του

Ξεχωριστή πολιτική σημειολογία έχει η στάση που επέλεξαν να κρατήσουν, έναντί δύο πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών του κόμματός τους, οι βουλευτές Μεσσηνίας

Δείτε επίσης