Στο «κόκκινο» η Μεσσηνία και την Τρίτη: Ξεπέρασε τους 41 °C το θερμόμετρο – Nέα άνοδος της θερμοκρασίας στην Καλαμάτα την Τετάρτη [αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού]

16 Ιουλίου 2024

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Μεσσηνία και την Τρίτη (16/7). Έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει το θερμόμετρο την Τετάρτη (17/7) στην Καλαμάτα.

Στον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Σκάλα καταγράφηκε και την Τρίτη η υψηλότερη θερμοκρασία στη Μεσσηνία, καθώς το θερμόμετρο έφτασε του 41.1 °C στις 13:00.

Σημειώνεται ότι στη Μεσσηνία καταγράφονται θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου καθημερινά από την προηγούμενη Τρίτη (9/7)

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ, το οποίο εκδόθηκε σήμερα το πρωί οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός στην Καλαμάτα

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται την Τετάρτη στην Καλαμάτα. Την Τρίτη η θερμοκρασία στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα έφτασες του 38.1 °C, ωστόσο, αύριο είναι πιθανό να φτάσει και τους 39 °C.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 17/07/2024 προβλέπεται αίθριος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-50%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα σταφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.5 (Υψηλός).

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τζαμουράνης – Χανδρινός: «Η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα ζητήματα – Προτιμά να κάνει ψηφοθηρία με γιορτές και επιχορηγήσεις»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπορεί και χωρίς τον Giannis η Εθνική

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Από τη Μεσσηνία ο πρώτος άνδρας που ταυτοποιήθηκε στις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Πρόκειται για τον μηχανικό στο εργοστάσιο της Ανώνυμης Εταιρείας Οινοπνευματοποιίας στη Μεσσηνία , γεννημένο στην Πύλο Βασίλη Ν. Παπαδήμα. Εκατοντάδες «χτυπήματα» από

Δείτε επίσης