Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προγραμματική σύμβαση για το έργο άρδευσης του Τρικόρφου – Στόχος η άρδευση 1000 στρεμμάτων και 15.000 δέντρων

H Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος Μεσσήνης και η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας προχώρησαν την Τρίτη στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την ενοποίηση των υφιστάμενων μελετών του αρδευτικού δικτύου και της λιμνοδεξαμενής του Τρικόρφου.

Το έργο στοχεύει στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Τρικόρφου, μέσω της ολοκλήρωσης και ενίσχυσης των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών υποδομών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

Κατασκευή λιμνοδεξαμενής βορειοδυτικά της Μεσσήνης.

Δημιουργία αντλιοστασίου και καταθλιπτικού αγωγού για τη μεταφορά νερού.

Εγκατάσταση δεξαμενής δικτύου άρδευσης.

Κατασκευή κύριων αγωγών άρδευσης.

Δηλώσεις Πτωχού – Αθανασόπουλου

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας σε περιοχές της Πελοποννήσου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια των υπογραφών, στην ΠΕ Μεσσηνίας.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Το έργο αυτό θα επιτρέψει την άρδευση 1000 στρεμμάτων και 15.000 δέντρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των καλλιεργειών, ειδικά της Ελιάς Καλαμών, καθώς και της πυροπροστασίας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Περιφερειάρχη για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και την ολοκλήρωση αυτού του σύνθετου έργου».

ΔΕΗ my home gas control
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκρίθηκε απ’ τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων η μελέτη για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του νέου γηπέδου στον Βοτανικό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν 74 οικισμούς στην περιφέρεια του Κουρσκ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλαμάτα: Προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης για την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης τμημάτων δικτύου ύδρευσης

Από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση  δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας – Γ Φάση»,

Δείτε επίσης