Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Συνάντηση για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας

Συνάντηση με ιδιοκτήτες ακινήτων της παραλιακής ζώνης του Αγίου Ανδρέα είχε την Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, για το θέμα της αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη για τη λειτουργία του έργου, που έχει ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή, όπου έχει παρατηρηθεί υποχώρηση της παραλίας και καταστροφές περιφράξεων ιδιοκτησιών, με αποτέλεσμα την ένταση της διάβρωσης της ακτής. Για την απόδειξη των ανωτέρω χρησιμοποιήθηκε κατά τη συζήτηση και φωτογραφικό υλικό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα διάβρωσης που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή σε ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου στονΆγιο Ανδρέα, ενημερώνοντας ότι εξελίσσονται νέες μελέτες για την αντιμετώπιση του θέματος από τις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Παράλληλα έθεσε υπόψιν το πλάνο των ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση του έργου, όπως εγκρίσεις μελετών, περιβαλλοντικών όρων, εξεύρεση χρηματοδότησης κλπ. Επιπλέον τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Δημήτριο Πτωχό για την επίσπευση λήψης των εγκρίσεων αλλά και την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων».

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για «άλματα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού» κάνει λόγο η περιφέρεια Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μάνης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών: «Οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και ιδιωτών πρέπει να μπλοκαριστούν»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την Τετάρτη – «Αγνοείται» ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη. Η πρώτη αφορά τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, η οποία καλείται να

Τατούλης: «Έγκλημα εναντίον των ελαιοπαραγωγών ο διπλασιασμός των εξαγωγών ελαιολάδου χωρίς δασμούς από την Τυνησία στις Χώρες της Ε.Ε.»

Αίτημα για ένταξη θέματος προς συζήτηση, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα πιθανή συμφωνία ΕΕ – Τυνησίας για αύξηση

Δείτε επίσης