Κ. Τσιάρας: Θα δούμε άμεσα τον τρόπο υπολογισμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

6 Φεβρουαρίου 2025

Πρόθυμος να συζητήσει τον τρόπο υπολογισμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων. «Το έχω πει εδώ και καιρό. Υπάρχει τρόπος να το διορθώσουμε και θα το δούμε άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε στη σημασία της ενεργειακής αυτονομίας για τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι οι υπάρχουσες χαμηλές τιμές δίνουν ασφάλεια για τον προγραμματισμό της παραγωγής τους.

Επιπλέον, ο κ. Τσιάρας επανέλαβε τη δέσμευση του, που αποτελεί πολιτική επιλογή και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο και να εργαστεί για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας ότι οι λύσεις που δίνονται πρέπει να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές.

Τόνισε ότι τα χρήματα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής πρέπει να ενισχύουν τους πραγματικούς παραγωγούς, δηλώνοντας: «Θέλω το 2027 οι αγρότες να γνωρίζουν με σαφήνεια πότε και τι ακριβώς χρήματα θα λαμβάνουν».

Αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά τόσο στην παραγωγή, όσο και στις τιμές, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να στηρίξει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, του Αγροτικού Συλλόγου Δράμας, του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας και του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έφτασαν στη Σαντορίνη οχήματα του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζονται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Αυστηροί κανόνες ενόψει της εφαρμογής χημικών ζιζανιοκτόνων – Οι υποχρεώσεις των αγροτών

Ανακοίνωση, σχετικά με τις υποχρεώσεις των αγροτών κατά τη χρήση χημικών ζιζανιοκτόνων, εξέδωσε το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής

Παρεμβάσεις 262,6 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα – Νέο πακέτο επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας και η Γενική Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Αργυρώ Ζέρβα, ανακοινώνουν την ανάρτηση για

Δείτε επίσης