Χωρίς να κερδίσει, αλλά και χωρίς να χάσει, που ήταν και το πιο σημαντικό, έφυγε η Καλαμάτα από την Κηφισιά, καθώς η αναμέτρηση της ομάδας της Μεσσηνίας με την πρωτοπόρο του Β’ Ομίλου της Super League 2 έληξε ισόπαλη (0-0).
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η διαφορά της Κηφισιάς από την Καλαμάτα παρέμεινε στο +4 (30 – 26 βαθμοί), ωστόσο, η πρωτοπόρος έχει ένα παιχνίδι περισσότερο από την ομάδα της Μεσσηνίας.
Αυτό σημαίνει ότι αν και εφόσον η Καλαμάτα κάνει μόνο νίκες στις υπόλοιπες αναμετρήσεις των Play Off, σε συνδυασμό με το ένα παραπάνω ρεπό που έχει μπροστά της η Κηφισιά, θα καταφέρει εκείνη να τερματίσει πρώτη και να κερδίσει εκείνη την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Το πρόγραμμα
Η Καλαμάτα την επόμενη αγωνιστική (16/3) υποδέχεται στο στάδιο της παραλίας την Ηλιούπολη και σε περίπτωση νίκης θα μειώσει τη διαφορά της από την Κηφισιά, η οποία έχει ρεπό, στον 1 βαθμό. Ακολουθεί η αναμέτρηση, εκτός έδρας, με το Αιγάλεω (23/3), με την οποία και ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος.
Στις 30/3 ξεκινάει ο δεύτερος γύρος με την Καλαμάτα να αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο εκτός έδρας. Στις 13 Απριλίου η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την Κηφισιά, αναμέτρηση που θα κρίνει όπως φαίνεται την άνοδο.
Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των Play Off η Καλαμάτα θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Ηλιούπολη (27/3) και εντός έδρας με το Αιγάλεω (4/5).
Η σημερινή αναμέτρηση
Το μεγάλο ντέρμπι ξεκίνησε δυνατά, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να μπαίνει πιο απειλητικά. Στο 2’, ο Πόμπο εκτέλεσε φάουλ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κότσαρης μπλόκαρε σταθερά.
Λίγα λεπτά αργότερα, στο 6’, ο Μάναλης δοκίμασε διαγώνιο σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Καλαμάτας.
Η Κηφισιά είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 12’, όταν ο Μποτία κέρδισε ξανά στον αέρα, η μπάλα βρήκε στον Σόουζα, αλλά κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.
Η «μαύρη θύελλα» είχε τη δική της στιγμή στο 31’, όταν ο Μπακαγιόκο πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ξενόπουλος μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.
Στα λεπτά που ακολούθησαν το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, με δυνατές μονομαχίες και αρκετές κίτρινες κάρτες, δείγμα της σημασίας του αγώνα.
Η Κηφισιά έχασε τεράστια ευκαιρία στο 59’ να πάρει κεφάλι στο σκορ! Μετά από εκτέλεση φάουλ της Καλαμάτας, ο Βιγιαφάνιες απομάκρυνε προ του Παμλίδη και η μπάλα έφτασε στον Πόμπο, ο οποίος έφυγε μόνος του από πίσω από τη μεσαία γραμμή.
Ο μεσοεπιθετικός της Κηφισιάς είχε αρκετό χώρο να προχωρήσει, ωστόσο επέλεξε να σουτάρει από μακριά και η μπάλα πέρασε εκτός εστίας, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Λέτο.
Ο Πόμπο στο 64′ εκτέλεσε φάουλ, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πάνω στο τείχος και απομακρύνθηκε.
Το μεγάλο ντέρμπι δεν είχε σχεδόν καθόλου ρυθμό, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να συνεχίζονται, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αρκέστηκαν σε αρκετές μονομαχίες στο κέντρο.
Στο 74’, η Κηφισιά έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά η άμυνα της Καλαμάτας έβαλε «στοπ». Ο Κυριόπουλος κατέβασε άψογα την μπάλα μέσα στην περιοχή, απέφυγε εντυπωσιακά τον αντίπαλό του με μια υπέροχη ντρίμπλα και σούταρε δυνατά. Ωστόσο, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε, στερώντας από την ομάδα του Λέτο μια σπουδαία ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα.
Η ομάδα των βορείων προαστίων κέρδισε φάουλ στο 80′, με τον Κυριόπουλο να στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Κότσαρη (πηγή: monobala.gr)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κηφισιά (Σεμπάστιαν Λέτο): Ξενόπουλος, Σιμόν, Μποτία, Σωτηράκος, Σόουζα, Ντίας (67′ Εμπό), Τζίνο (67′ Κυριόπουλος), Πόμπο (87′ Παντελίδης), Πολέτο (78′ Μιούλερ), Βιγιαφάνες, Μάναλης.
Καλαμάτα (Δημήτρης Σπανός): Κότσαρης, Ουές, Βαλεριάνος, Στρούγγης (28′ Τσελεπίδης), Μπακαγιόκο, Κατάλντι, Νίλι (86′ Αλγκαρανάζ), Παμλίδης, Μουστακόπουλος (46′ Μεχία), Μορέϊρα (78′ Μόρσεϊ), Ντιγκινί (86′ Γρίβας).