Από το …παράθυρο στην κυβέρνηση ο Γιάννης Λαμπρόπουλος: Ο Μητσοτάκης προσπέρασε τον πρώτο βουλευτή Μεσσηνίας για να κοντύνει τον Σαμαρά – «Βράζει» η βάση της ΝΔ

14 Μαρτίου 2025

Έντονο παρασκήνιο συνοδεύει τη συμμετοχή του Γιάννη Λαμπρόπουλου στην κυβέρνηση, καθώς έγινε σαφές σε όλους ότι η στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αποδυναμωθεί το μπλοκ Σαμαρά στη Μεσσηνία και να ισχυροποιηθούν οι φωνές που βρίσκονται απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να «προσπεράσει» τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτο Χρυσομάλλη, και να συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα τον δεύτερο σε σειρά, αλλά και να εμπιστευθεί ένα πολιτικό πρόσωπο που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, αντί να εμπιστευτεί εκπρόσωπο της νέας γενιάς.

Αντιδράσεις

Όπως είναι φυσικό η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προκαλέσει έντονο κύμα δυσαρέσκειας στη βάση της ΝΔ, η οποία βλέπει να αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης πρόσωπα που ως μόνο διαπιστευτήριο έχουν την …αντισαμαρική τους δράση.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει να αγνοήσει επιδεικτικά τους βουλευτές που θεωρείται ότι βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά βαθαίνει ακόμα περισσότερο το ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ, αντί να επουλώνει τις πληγές που άνοιξε η διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού.

Διάβασε επίσης:

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Ευχαριστώ θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη

Βασιλόπουλος: Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή Λαμπρόπουλου στο κυβερνητικό σχήμα

ΔΕΗ my home gas control
Το Καμ Μπακ - Κωμωδία - Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας - Μέγαρο Χορού
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Ευχαριστώ θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 23η Μαρτίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Μίλτος Χρυσομάλλης: Ο Σαμαράς διεγράφη για θέσεις που δικαιώθηκαν – Τι είπε ο βουλευτής Μεσσηνίας για τα Τέμπη, τον ανασχηματισμό και την Τουρκία

Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες στέλνει με συνέντευξη του ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Χρυσομάλλης

Δείτε επίσης