Στη Μεσσηνία η υψηλότερη θερμοκρασία την Πέμπτη: Μια «ανάσα» από τους 42 βαθμούς κελσίου το θερμόμετρο – Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή [αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού]

26 Ιουνίου 2025

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Μεσσηνία την Πέμπτη, καθώς το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές ανέβηκε πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Είναι ενδεικτικό ότι η υψηλότερη θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καταγράφηκε στη Σκάλα του δήμου Οιχαλίας.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και την Παρασκευή στη Μεσσηνία. Στην Καλαμάτα το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει έως τους 38 βαθμούς.

Αναλυτικά:

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 27/06/2025 προβλέπεται αίθριος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-60%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ,, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας U.V. κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός)

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα είναι στην κατηγορία 3 (Υψηλή).

(Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/)

Τέλος, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Παρασκευή (27/6), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία.

ΔΕΗ my home gas control
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συμφωνία για συνεργασία των ελληνικών Αρχών με την Κομισιόν για την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης