Δήμος Καλαμάτας: Νέα γεώτρηση στα «Κατσαρεϊκα» – Σε εξέλιξη κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η ανόρυξη γεώτρησης στη θέση «Παλιόπυργας» στην Δ.Κ. Κατσαρέικων, καθώς και οι εργασίες κατασκευής δικτύου και υποδομής ηλεκτροδότησης της γεώτρησης.

Το βάθος της γεώτρησης  ανέρχεται σε 150 μέτρα και έχει εκμεταλλεύσιμη παροχή που ανέρχεται σε 130κ.μ./ώρα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με ίδια μέσα της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, βρίσκεται υπό κατασκευή αγωγός μεταφοράς νερού διαμέτρου 225 χλστ. και μήκους 1.000 μ. περίπου, από την παραπάνω γεώτρηση έως την δεξαμενή Καλαμίου με πρόβλεψη υδροδότησης μελλοντικά της περιοχής Ασπροχώματος αλλά και την ενίσχυση της παροχής του τροφοδοτικού αγωγού Φ600 από το Πήδημα.

Το εν εξελίξει έργο υποδομής, επισκέφτηκε και ενημερώθηκε για την πορεία του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης, Χρήστο Μωραγιάννη, και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλη Βασιλειάδη.

ΔΕΗ my home gas control
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πόλη στη Δυτική Όχθη έχει μετατραπεί σε «μεγάλη φυλακή» καθώς το Ισραήλ την έχει περικυκλώσει με μεταλλικό φράκτη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένωση προέδρων κοινοτήτων Μεσσηνίας: Επίσκεψη στον αστυνομικό διευθυντή – Στο επίκεντρο η παραβατικότητα

Τον Αστυνομικό Διευθυντή, Αθ. Χριστόπουλο, επισκέφθηκαν την Παρασκευή μέλη της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν

Mετεγκατάσταση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα ζητά ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού

Τη μετεγκατάσταση της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα ζητά με άρθρο του ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής

Δείτε επίσης