Καλαμάτα: Ενισχύεται το αστικό πράσινο με φύτευση 300 δέντρων

Ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να εμπλουτίσει με πράσινο τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, θα προβεί άμεσα σε νέα προμήθεια φυτικού υλικού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιάννη Μπάκα, οι τεχνικές προδιαγραφές των τριακοσίων (300) περίπου δέντρων που περιλαμβάνονται στην προμήθεια, αφορούν δένδρα με περίμετρο κορμού ανάλογα με το είδος 8- 10, 10-12, ή 12-14 εκατοστά και στο ένα μέτρο ύψος από το λαιμό τους. Επίσης θα είναι ευθυτενή, απαλλαγμένα από εχθρούς και ασθένειες, με διαμορφωμένη κόμη στα δύο μέτρα και πάνω.

Η προμήθεια προβλέπει επιπλέον η εργασία φύτευσης των δέντρων να γίνει από τον ανάδοχο. Ορισμένα είδη είναι τα εξής: Γιακαράντα, γρεβιλλέα, υβίσκοι Συριακοί, καλλιστήμονες, μανόλιες, μουριές, μπαοχίνιες, πλάτανοι, σφενδάμια, φωτίνιες κ.ά.

Ταυτόχρονα, μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στη διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου, καθώς πραγματοποιήθηκε φύτευση δεκατεσσάρων (14) δέντρων. Τα σφενδάμια που φυτεύτηκαν κι από τις δύο πλευρές του δρόμου έχουν περίμετρο κορμού 10-12 εκατοστά.

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2025-2026
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Δημήτρης Πτωχός – Οι ευχές και η ατζέντα της συνάντησης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του τουρκικού μεταγωγικού στρατιωτικού αεροπλάνου, το οποίο συνετρίβη στην ανατολική Γεωργία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ταλαιπωρίας συνέχεια: Ακόμα έξι μήνες πίσω οι αναπλάσεις στο κέντρο της Καλαμάτας – Το αίτημα του εργολάβου – Η εισήγηση του Δήμου

Την έγκριση παράτασης περαίωσης του έργου «Ανάπλαση οδών στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας» καλείται να αποφασίσει η Δημοτική Επιτροπή στη συνεδρίαση

Δείτε επίσης