Ο Τραμπ έδωσε χάρη σε Βρετανό δισεκατομμυριούχο

13 Νοεμβρίου 2025

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη στον Τζο Λιούις, τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο, του οποίου η οικογένεια ελέγχει την πλειοψηφία της Τότεναμ, που δήλωσε ένοχος για διακίνηση εμπιστευτικών πληροφοριών στη Νέα Υόρκη πέρυσι, δήλωσε (13/11) μια πηγή κοντά στην οικογένεια του Λιούις.

Ο Λιούις, εντάσσεται σε μια λίστα πλούσιων ατόμων που έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα και έχουν λάβει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη δεύτερη θητεία του.

«Είμαι ευχαριστημένος που όλα αυτά είναι πλέον πίσω μου και μπορώ να απολαύσω τη σύνταξη και να παρακολουθώ την οικογένειά μου και την ευρύτερη οικογένειά μου να συνεχίζουν να χτίζουν τις επιχειρήσεις τους με βάση την ποιότητα και την επιδίωξη της αριστείας που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν μας», δήλωσε ο Λιούις σε ανακοίνωσή του.

Ο Λιούις παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες για τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του σε δύο από τους ιδιωτικούς πιλότους του, καθώς και σε φίλους, προσωπικούς βοηθούς και συντρόφους, μεταξύ 2019 και 2021, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. 
 
Καταδικάστηκε σε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων και διατάχθηκε να εκτίσει τρία χρόνια αναστολής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2025-2026
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΟΔΥ: Έξι θάνατοι από Covid-19 την τελευταία εβδομάδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση υποδομών στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία πρότεινε την παραγωγή ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-57 και πυρηνικού καυσίμου στην επικράτεια της Ινδίας

Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom, συζητά με την Ινδία το ενδεχόμενο παραγωγής στην επικράτεια της, καυσίμου για πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής

Η OpenAI συνήψε συμφωνία ύψους περίπου 3,9 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη κέντρου τεχνητής νοημοσύνης στο Σίδνεϊ

Η αμερικανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) OpenAI και αυστραλιανή εταιρεία διαχείρισης κέντρου δεδομένων ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν πρωτόκολλο συμφωνίας ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων

Δείτε επίσης