Συνελήφθη καταζητούμενος στη Γερμανία για φοροδιαφυγή ύψους 29,6 εκατ. ευρώ

17 Δεκεμβρίου 2025

Καταζητούμενος για φοροδιαφυγή στη Γερμανία ύψους 29,6 εκατ. ευρώ συνελήφθη  στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος  Σύλληψης.
Πρόκειται για 48χρονο Έλληνα, οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.,  κατηγορείται ότι, έχοντας κεντρικό ρόλο και ουσιαστική διοικητική εμπλοκή σε εταιρικό σχήμα με έδρα το Βερολίνο, πραγματοποιούσε εικονικές εμπορικές συναλλαγές και αιτήματα παράνομης επιστροφής φόρου κύκλου εργασιών.

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκε η εμπλοκή του σε επτά περιπτώσεις φοροδιαφυγής, με τη συνολική φορολογική ζημία να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 29,6 εκατομμύρια ευρώ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 hardware πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, 4 laptop, 3  τάμπλετ, υπολογιστής-οθόνη, εξωτερικός σκληρός δίσκος αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, 6 φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, 4 τραπεζικές κάρτες, PlayStation 5, 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων, 3  κάρτες sim, σφραγίδα αλλοδαπής εταιρίας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και 100 δολαρίων Η.Π.Α.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα παραδοθούν στις Γερμανικές Αρχές για περαιτέρω επεξεργασία, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο 48χρονος οδηγείται στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που αφορούν το γερμανικό αίτημα έκδοσης. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2025-2026
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περίπατος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο: Στα 6 γκολ σταμάτησε απέναντι στον Ηρακλή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νεκρός σε τροχαίο 42χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο Χ. Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και αναμένεται η κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου

Έκλεισε ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης για την αλλοίωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών με

Δίκη για τον Σήφη Βαλυράκη: Αναγνώρισε τους δύο κατηγορούμενους ως δράστες της θανατηφόρας επίθεσης, ο αυτόπτης μάρτυρας

Αναγνώρισε τους δύο κατηγορούμενους ψαράδες, ως τους δράστες που χτύπησαν μέχρι θανάτου, κατά την κατηγορία, τον Σήφη Βαλυράκη, στην θαλάσσια περιοχή της

Δείτε επίσης