Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στον Άδωνι Γεωργιάδη για το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου

21 Ιανουαρίου 2026

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας του Αγίου Νικολάου του δήμου Δυτικής Μάνης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης , Διαμάντω Μανωλάκου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Σε οριακή και επικίνδυνη κατάσταση βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης, όπως καταγγέλλουν για ακόμη μία φορά, με επιστολή διαμαρτυρίας τους οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας. 

Οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης και της διαχρονικής υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συγκεκριμένα, από τις 8 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού (1 Τ.Ε. Νοσηλευτών, 2 Μαιευτικής, 2 Τ.Ε. Επισκεπτών Υγείας και 3 Δ.Ε. Νοσηλευτικής), υπηρετούν μόλις 3 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 2 είναι μετακινούμενοι. 

Η κατάσταση αυτή καθιστά αδύνατη την ασφαλή 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Παράλληλα, το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες, κάτω από συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας, που αντιμετωπίζουν το προσωπικό ως «λάστιχο» για να καλύπτουν τα κενά.

Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της μη στελέχωσης των Δημόσιων Δομών Υγείας συνεχίζεται, με τραγικές συνέπειες για τον λαό και τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε:

– Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης με μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό.

– Να διασφαλιστεί η ασφαλής, πλήρης και συνεχής 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

– Να εξασφαλιστούν άμεσα ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό, με κανονικά ρεπό και άδειες.

Οι Βουλευτές

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές σε οικίες στην Καλαμάτα – Χειροπέδες σε δύο άτομα – Ο τρόπος δράσης τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρούτε: Μία μελετημένη διπλωματία είναι ο τρόπος διαχείρισης του θέματος Γροιλανδίας – Προτεραιότητα παραμένει η Ουκρανία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Διακοπή σχέσεων της κυβέρνησης με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ – Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ναυάγιο της Πύλου

Ολοκληρώθηκε η πικετοφορία των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο της πικετοφορίας πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, «ενημέρωση του λαού της πόλης

Επίθεση ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ με φόντο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας: Την ώρα που σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης αγωνιούν για τη συμφωνία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

«Την ώρα που σφαγιάζεται ο λαός της Παλαιστίνης, η αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι, το πως προχωράει η διακρατική συμφωνία με το κράτος

Δείτε επίσης