Κοινή επιστολή Φάμελλου και Χαρίτση στον πρωθυπουργό για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

3 Μαρτίου 2026

Κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, απέστειλαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος και ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης με την οποία καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Για το ίδιο θέμα ενημέρωσαν με επιστολή τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους «η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή δημιουργεί σοβαρά δεδομένα για τη διεθνή σταθερότητα και επηρεάζει ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα οφείλει να λειτουργεί ως παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο». Οι δύο πρόεδροι θεωρούν απαραίτητη τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο αμερικανικός στρατός δηλώνει ότι έπληξε περισσότερους από 1.700 στόχους στην επιχείρηση του στο Ιράν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραμπ: Οι περισσότεροι Ιρανοί αξιωματούχοι που είχα στο μυαλό για τη μεταπολεμική περίοδο «είναι νεκροί»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Καραμανλής: Στην Περιφέρεια χτυπά η καρδιά της Ελλάδας – Χρειάζονται τολμηρές δράσεις για τον αγροτικό τομέα

“Στην Περιφέρεια χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Ισχυρή Ελλάδα δεν είναι δυνατό να υπάρξει χωρίς παραγωγικά ακμαία, οικονομικά εύρωστη και σφύζουσα από ζωή Περιφέρεια”,

«Παρών» στις περιφερειακές εκλογές του 2028 δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις περιφερειακές εκλογές του 2028 ανακοίνωσε επισήμως ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα

Δείτε επίσης