Δεδομένο θεωρούν οι περισσότεροι ότι, αργά ή γρήγορα, ο Αντώνης Σαμαράς θα ανακοινώσει το νέο του πολιτικό βήμα.
Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα απασχολήσει, αν και εφόσον ο Μεσσήνιος πολιτικός προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, είναι τα πρόσωπα που θα τον ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία στη Νέα Δημοκρατία, πιθανή πολιτική κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, θα συσπειρώσει πολλά πολιτικά στελέχη και από τη Μεσσηνία.
Εν ενεργεία δήμαρχοι, δύο τουλάχιστον, και πρωτοκλασάτοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, από όλους τους δήμους του Νομού, έχουν ήδη διαμηνύσει ότι βρίσκονται στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες …μεταγραφές της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.
Φήμες λένε ότι ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «φλερτάρει» με τη ΝΔ.
Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ο πολιτικός χάρτης στην Αρκαδία θα αλλάξει άρδην.
Είναι βέβαιο, δε, ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν άμεσα τις πολιτικές ισορροπίες στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το τρίγωνο Κωνσντατινόπουλος – Βλάσης – Τατούλης, με κοινό φόντο τη «γαλάζια» Αρκαδία, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Επισκέπτες του νοσοκομείου της Καλαμάτας μας έλεγαν ότι μεσοβδόμαδα στον νέο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος, τον οποίο πρόσφατα εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έγιναν εργασίες για την αποκατάσταση προβλημάτων.
Μάλιστα, οι εργασίες προκάλεσαν ταλαιπωρία στους ασθενείς και στο προσωπικό.
Για το θέμα, προφανώς, απαντήσεις θα δώσει η περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και έκανε το έργο.
pressing.