Σοβαρά προβλήματα από το κύμα ψύχους

8 Ιανουαρίου 2017

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήτει από την Παρασκευή τη χώρα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην περιοχή από τη σφοδρή χιονόπτωση. Στα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, και τη Φωκίδα δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι οδικοί άξονες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτοί με εξαίρεση μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έχουν πληγεί και οι Σποράδες με το ύψος του χιονιού στη Σκόπελο να φθάνει το ένα μέτρο και στην Αλόννησο το 1,5. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι τηλεφωνικές συνδέσεις στην Αλόννησο, οι  δρόμοι στα νησιά αυτά είναι αδιάβατοι από το χιόνι, ενώ ο δήμαρχος Σκοπέλου ζήτησε τη βοήθεια της πολιτείας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στην ηπειρωτική Μαγνησία με τον υδράργυρο στο Πήλιο να έχει κατρακυλήσει στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Φλώρινα η θερμοκρασία έφθασε τους -19 βαθμούς, στο Νευροκόπι τους -16, στην Καστοριά τους -13, στην Κοζάνη τους -12, στις Σέρρες τους -11, στην Αλεξανδρούπολη τους -10 και στη Θεσσαλονίκη το πρωί τους -8 βαθμούς Κελσίου. Σε πολλά σημεία της βόρειας Ελλάδας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αντιμέτωποι με το ψύχος βρίσκονται και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Οκτώ άτομα που βείχαν αποκλειστεί σε ξενώνα στα ορεινά του Πλωμαρίου, απεγκλωβίστηκαν από συνεργείο του δήμου.

Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Ρόδου, φαινόμενο σπάνιο για το νησί.

Στην Κρήτη χιόνια έπεσαν μέχρι και τις βόρειες παραλίες του νησιού, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται σε πολλές περιοχές, μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στα Ιωάννινα η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έριξε το τελευταίο τριήμερο 500 τόνους αλάτι για να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους, ενώ στη λίμνη των Ιωαννίνων πάγωσαν τμήματα στις όχθες. Στο Μέτσοβο το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -15 βαθμούς, ενώ στην Κόνιτσα, τα Τζουμέρκα και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων -12.

Στην Πτολεμαΐδα, η θερμοκρασία έπεσε στους -12 βαθμούς. Η βλάβη  στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ,  που είχε αφήσει χωρίς θέρμανση τους κατοίκους   αποκαταστάθηκε  και σταδιακά  ομαλοποιείται  η παροχή θέρμανσης της πόλης.

Στη Λάρισα η θερμοκρασία έπεσε στους -7 βαθμούς, ενώ χιες ρίχτηκαν στην πόλη 100 τόνοι αλάτι.

Στα Τρίκαλα σημειώθηκαν θερμοκρασία έως και -17 βαθμούς, ενώ η Περιφέρεια δίνει μάχη για να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι.

Παγετός  και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην Πελοπόννησο, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

Στην Αχαΐα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μέχρι αύριο το πρωί για λόγους ασφαλείας, στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Πατρών και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών.

Παγετός επικρατεί στην ορεινή Ναυπακτία, όπου γίνονται ρίψεις αλατιού για να καταστούν προσπελάσιμοι οι δρόμοι.

Στην Αττική, κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, η περιφερειακή Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον ‘Αγιο Πέτρο και η λεωφόρος Φυλής, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Επίσης απαγορεύεται, από χτες το βράδυ,η κίνηση των φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, μετά τα Βίλια, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές λόγω κακοκαιρίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μάνη πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό της Apple (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης