Δεύτερη σε 18 δήμους η Καλαμάτα στην ανακύκλωση ρουχισμού

13 Ιανουαρίου 2017

Ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατέλαβε τη 2η θέση σε σύνολο 18 Δήμων πανελλαδικά, σχετικά με τη συγκομιδή ρουχισμού προς ανακύκλωση, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέσχε στο Δήμο η εταιρεία RECYCOM, η οποία πραγματοποιεί την ανακύκλωση των ενδυμάτων και υποδημάτων που οι πολίτες αποθέτουν στους κόκκινους κάδους.

Κατά το 2016, η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων RECYCOM αποκόμισε από τους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην Καλαμάτα, 35 τόνους ενδυμάτων-υποδημάτων συνολικά, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της καλλιέργειας συνείδησης συνυπευθυνότητας, που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η εταιρεία προσέφερε στο Δημοτικό Παντοπωλείο 1.910 τεμάχια διαφόρων τροφίμων και ειδών υγιεινής (π.χ. όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, χλωρίνη, καφέ, ελαιόλαδο κ.λπ.). Κάθε πρόβλημα που δημιουργήθηκε, όπως η ρίψη αντικειμένων εξ αμέλειας, αντιμετωπίσθηκε άμεσα.
Η εταιρεία συνεισφέρει και θα συνεχίσει να συνεισφέρει με περισσότερα αγαθά στο Δήμο Καλαμάτας, με στόχο τη βοήθεια περισσοτέρων απόρων οικογενειών.
Σημειώνεται, τέλος, ότι συγκριτικά με το περασμένο έτος (2015) αποκομίσθηκαν ποσότητα ενδυμάτων-υποδημάτων μεγαλύτερη κατά 12 τόνους.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκδήλωση με θέμα τα αυτοάνοσα νοσήματα στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Κακή” χαρακτηρίζει ο Νίκας τη λύση της Περιφέρειας για τα σκουπίδια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης