Συναυλία με την πιανίστα Έλενα Χούντα την ερχόμενη Κυριακή στην Καλαμάτα

10 Μαΐου 2017

Η «Άνοιξη των Πλήκτρων» διοργανώνεται και φέτος από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός πιανιστικών ρεσιτάλ, αλλά και, γενικότερα, συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.

Όλος ο κύκλος και φέτος πραγματοποιείται με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις».
Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η δυναμική πιανίστα και συνθέτης Έλενα Χούντα θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, που αποτελείται από πολύ γνωστά αριστουργήματα του πιανιστικού ρεπερτορίου, όπως η 2η Ουγγρική Ραψωδία του F. Liszt, το Asturias του Albeniz και η Μπλε Ραψωδία του G. Gershwin. Πρόκειται για έργα γοητευτικά και πολυαγαπημένα, από μία σημαντική Ελληνίδα πιανίστα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα.

Η Έλενα Χούντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών. Φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum πλάι στην Ντόρα Μπακοπούλου. Το 1994 της απενεμήθη Δίπλωμα Πιάνου, με Άριστα και Α΄ Βραβείο και τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Athenaeum. Το 1995, υπήρξε μαθήτρια του Gyorgy Sebok, στην Ελβετία, στα πλαίσια του “Gyorgy Sebok Masterclass”. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια τελειοποίησης από τους διεθνούς φήμης καθηγητές Leon Fleisher, Vladimir Krainev και Lev Vlassenko.
Το 1995 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Conferenza Musicale Mediterranea, στη Σικελία, όπου βραβεύτηκε με υποτροφία. Συμμετείχε επίσης σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελβετία, στα πλαίσια του Ernen Musicdorf. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στους γνωστότερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας (Μέγαρο Μουσικής, Ηρώδειο, Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, Goethe Institut κ.ά.) και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε κοντσέρτα Mozart, Rachmaninov, Tschaikowsky, καθώς και σύγχρονη μουσική. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Συμφωνικό Σύνολο Βρυξελλών.
Πολλές είναι οι συνεργασίες της στα πλαίσια της μουσικής δωματίου, με σημαντικότερη την ίδρυση του Ellemis piano quartet το 2002. Με το Ellemis ηχογράφησε το πρώτο της CD, με έργα Brahms και Chausson, το οποίο κυκλοφόρησε το 2004 από τη Subways Music. Ακολούθησε δεύτερη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Hellanion”, όπου, μαζί με τη Στέλλα Τσάνη, ηχογράφησαν έργα για βιολί και πιάνο. To 2010 κυκλοφόρησε και νέα δισκογραφική δουλειά του Ellemis quartet, με τίτλο “Eikones”. Ηχογραφήσεις της έχουν μεταδοθεί πολλές φορές από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει ερμηνεύσει πολλά έργα σε πρώτη εκτέλεση και έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
Από μικρή διακρίθηκε για το ταλέντο της στη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, όταν σε ηλικία 11 ετών εμφανίστηκε σε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης ερμηνεύοντας δική της μουσική. Έργα της έχουν αποδοθεί από χορωδίες, μουσικά σύνολα και γνωστούς σολίστες. Τόσο στους τομείς σύνθεσης και ενορχήστρωσης αλλά και ως πιανίστα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου της μουσικής (Στ. Ξαρχάκος, Kl. Delmer, Κ. Παλιατσάρας, Α. και Ρ. Πυλαρινός, Ν. Μαυρουδής, Ν. Μούσχουρη, Μ. Φραγκούλης, Ν. Αντύπας, Γ. Νταλάρας κ.ά.).
Επίσης, έχει γράψει μουσική για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημιστικά σποτ και ντοκιμαντέρ.
Μεγάλη της αγάπη, η διδασκαλία. Ασχολείται με την προσέγγιση στη μουσική, με πρωτότυπες μεθόδους ήχου και κίνησης. Παράλληλα, γράφει παιδικά τραγούδια και μουσική για μικρά παιδικά σύνολα. Εργάζεται στη Σχολή Μωραΐτη ως υπεύθυνη του Ομίλου Μουσικής του Λυκείου και ως δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής του Νηπιαγωγείου.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Tο νέο γήπεδο της Ατλέτικο είναι… ναός! (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Καλαματιανή Σταυρούλα Φλώρου έπαιξε και κέρδισε στο Deal (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε επίσης