Απρίλιος 2017: Μείωση 19% των τροχαίων ατυχημάτων στην Πελοπόννησο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 48 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 59 που σημειώθηκαν το 2016 (μείωση 19%). Ειδικότερα σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 5 τον Απρίλιο του 2016 (μείωση 60%). 6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, όσα και τον Απρίλιο του 2016. 40 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 48 τον Απρίλιο του 2016 (μείωση 17%).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 73 παθόντες (έναντι 77 που σημειώθηκαν τον Απρίλιο του 2016). Ειδικότερα καταγράφηκαν: 2 νεκροί, έναντι 5 τον Απρίλιο του 2016. 7 σοβαρά τραυματίες, έναντι 8 τον Απρίλιο του 2016. 64 ελαφρά τραυματίες, όσοι και τον Απρίλιο του 2016.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Παραβιάσεις σήμανσης. Παραβίαση προτεραιότητας. Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.Υπερβολική ταχύτητα. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Δράσεις Αστυνόμευσης

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο, συγκροτήθηκαν 526 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16.865 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 187 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.644 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.972 για υπερβολική ταχύτητα. 214 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 94 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.100 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. 57 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 37 για παραβίαση σηματοδότη. 99 για Κ.Τ.Ε.Ο. 15 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 34 για αντικανονικούς ελιγμούς. 22 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: H Ελλάδα βελτιώνεται

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Ισοβίτης σκαρφάλωσε στην έδρα μετά την απόφαση δικαστών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 24 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε εκκλησία – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήσαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Δείτε επίσης