Τα αόρατα σωματίδια νετρίνο “έρχονται” στην Καλαμάτα

31 Μαΐου 2017

Ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό έργο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο αναζητείται χώρος που θα φιλοξενήσει το καλλιτεχνικό δημιούργημα του Γερμανού εικαστικού Tim Otto Roth. Το καλλιτέχνημα αυτό, που ονομάζεται AIS3 και ο δημιουργός του το κατασκευάζει σε συνεργασία με ερευνητικό κέντρο της Γερμανίας, είναι ένα έκθεμα που προσομοιάζει το τηλεσκόπιο των νετρίνων. Οπτικοποιεί δε και ακουστικοποιεί τα σήματα, που θα λαμβάνει το τηλεσκόπιο ανίχνευσης νετρίνων, το οποίο θα εγκατασταθεί ανοιχτά της Μεθώνης, καθώς και σε άλλα δύο σημεία της Μεσογείου.

Το ζήτημα συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με το Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδικής Φυσικής του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, Χρήστου Μάρκου.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας “από το «Δημόκριτο» προτείνεται να έλθει το καλλιτέχνημα αυτό στην Καλαμάτα και η έκθεσή του να συμπέσει με την έναρξη λειτουργίας του παραρτήματος του «Δημοκρίτου» στην πόλη. Το πρόβλημα συνδέεται με την απαίτηση για την έκθεσή του ενός εσωτερικού χώρου μεγάλων διαστάσεων. Θα καταβληθεί, όμως, προσπάθεια, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου και του «Δημοκρίτου», για την εγκατάστασή του. Εξετάζονται η είσοδος του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου ή εκείνη του Μεγάρου Χορού”.

*Η καλλιτεχνική απεικόνιση του έργου δίδεται στη δημοσιότητα με την έγκριση του καλλιτέχνη Tim Otto Roth.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τηλεοπτική συνέντευξη – “μυστήριο” του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πύλος: απέλυσαν υπάλληλο με εντολή θεσμικού παράγοντα του Νομού!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε επίσης