Παπούτσια του Τζόρνταν πουλήθηκαν για 190.000 δολάρια

13 Ιουνίου 2017

Ένα ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν, πουλήθηκε σε δημοπρασία, έναντι 190.373 δολαρίων, δημιουργώντας νέο ρεκόρ για παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδι. Σύμφωνα με το ESPN, τα παπούτσια Converse λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από τον θρύλο του ΝΒΑ στον τελικό με την Ισπανία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, που έγιναν στο Λος Αντζελες. 

«Η τιμή που δημιουργεί νέο ρεκόρ αποδεικνύει ότι ο Μάικλ Τζόρνταν είναι αξεπέραστος», δήλωσε ο Νταν Ιλμερ, αντιπρόεδρος της SCP Auctions. Θεωρείται το τελευταίο ζευγάρι που ο Τζόρνταν φορούσε σε ένα παιχνίδι ως παίκτης κολεγίου και επίσης η τελευταία φορά που φορούσε Converse σε επίσημο αγώνα.

Ο Τζόρνταν σημείωσε 20 πόντους στην νίκη με 96-65 επί της Ισπανίας στις 10 Αυγούστου 1984. Το Σεπτέμβριο υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σικάγο Μπουλς και λίγες ημέρες αργότερα, τον Οκτώβριο του 1984 με τη Nike. 

Σύμφωνα με το ESPN, το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό, ήταν εκείνο που φορούσε -επίσης- ο Τζόρνταν σε ένα παιχνίδι των τελικών του NBA το 1997, γνωστό και ως “Game Flu”, απέναντι στους Τζαζ. Εκείνο το ζευγάρι, είχε πωληθεί για 104.765 δολάρια το 2013. Ο Τζόρνταν είχε αγωνιστεί με γρίπη, αλλά πέτυχε 38 πόντους στη νίκη των «Ταύρων» επί της ομάδας της Γιούτα. 

Ευκαιρίας δοθείσης, το ΠS, παρουσιάζει ορισμένα από τα ακριβότερα αντικείμενα που άπτονται του αθλητισμού και τα οποία δημοπρατήθηκαν σε «εξωφρενικές» τιμές…

Το ακριβότερο μέχρι σήμερα «ποδοσφαιρικό αντικείμενο», είναι μία απομίμηση του «Ζιλ Ριμέ», του τροπαίου που απονέμετο στον νικητή του Παγκοσμίου κυπέλλου. Ανήκε στον Πελέ και πωλήθηκε έναντι 600.000 δολλαρίων!

Η φανέλα που φορούσε ο Μάϊκλ Τζόρνταν στον τελευταίο αγώνα του με τους Σικάγο Μπουλς, το 1998, στοίχισε στον νέο κάτοχο της 173.000 δολλάρια, ενώ εκείνη που φορούσε ο θρύλος του αμερικανικού μπέϊζμπολ στην δεκαετία του 1920, Μπέιμπ Ρουθ, αγωνιζόμενος με τους Γιάνκις της Νέας Υόρκης, πωλήθηκε έναντι 4,4 εκατομμυρίων δολλαρίων!

Από το μπάσκετ και η επόμενη περίπτωση και μάλιστα από τις πρώτες ημέρες δημιουργίας του! Πιό συγκεκριμένα, οι κανόνες του παιχνιδιού, που εμπνεύσθηκε και αποτύπωσε εγγράφως ο Τζέιμς Νέϊσμιθ το 1892, αγοράσθηκαν (σ.σ. το αυθεντικό έγγραφο) έναντι 4,3 εκατομμυρίων δολλαρίων!

Τα γάντια που φορούσε ο θρυλικός Μοχάμεντ Αλι στην «μάχη του αιώνα» με τον Τζο Φρέιζερ το 1971, πωλήθηκαν για 400.000 δολλάρια, ενώ στον σχετικό κατάλογο, συναντάμε και την ακριβότερη μπάλα μπέϊζμπολ στον πλανήτη… Πρόκειται για το μπαλάκι με το οποίο το 1998, ο Μαρκ ΜακΓκουάϊρ σημείωσε το 70ο και τελευταίο «homerun». Είναι τόσο εντυπωσιακό το επίτευγμα για τους λάτρεις του παιχνιδιού, που η τιμή του «εκτοξεύθηκε» στα τρία εκατομμύρια δολλάρια.

Τέλος, η φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, που φορούσε ο θρυλικός Πελέ με το 10 στην πλάτη, στον τελικό του Μουντιάλ 1970 με αντίπαλο την Ιταλία, αγοράσθηκε έναντι 270.000 δολλαρίων…

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράνομα σταθμευμένο όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

O θρυλικός Μπρους Λι σε πραγματική μονομαχία (Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης