Ο Κωνσταντινέας και ο Τσίπρας, η Μεσσηνία, το κερασάκι στην τούρτα και το σιρόπι!

24 Αυγούστου 2017

Δημοσιεύθηκε σήμερα το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, στο site sportsroom.gr. Για μια ακόμα φορά ο Π. Κωνσταντινέας ήταν απολαυστικός, καθώς αναφέρθηκε σε διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό για την Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν προβλέπεται ανάπτυξη για τη Μεσσηνία τα επόμενα χρόνια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: “Όντως προβλέπεται ραγδαία ανάπτυξη για όλο το νομό και μπορεί ο πρωθυπουργός να μην είναι Μεσσήνιος, αλλά αγαπάει αυτόν τον τόπο. Και θα αναφέρω χαρακτηριστικά τι ειπώθηκε στην πρώτη συνάντηση που είχαμε, όταν ζήτησε ενημέρωση για τα προβλήματα του τόπου. Του είχα πει τότε ότι ο Θεός, όταν έπλασε τον κόσμο, το κερασάκι το τοποθέτησε στη Μεσσηνία και θυμάμαι ότι με αρκετή δόση χιούμορ μου απάντησε ότι γύρω από το κερασάκι πρέπει να βάλουμε και σιρόπι”.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινέας αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό μοντέλο που απαιτείται για τη Μεσσηνία, αλλά και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Νομό. “Επειδή κυκλοφορώ αρκετά στην Καλαμάτα” σημείωσε ο βουλευτής “εκείνο που μου λένε οι μαγαζάτορες είναι ότι δεν έχουν δουλειά. Που οφείλεται αυτό; Στη λάθος ανάπτυξη των προηγούμενων χρόνων. Έχουμε 20.000 θέσεις εστίασης και μέσα στην Καλαμάτα υπάρχουν μόνο 1.800 κλίνες. Εμείς ακολουθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με το προηγούμενο, που έδινε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να κάνουν ανακαινίσεις με υπερτιμολογήσεις.

Με το καινούριο ΕΣΠΑ κάνουμε επεκτάσεις ξενοδοχείων και κλινών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθεί περισσότερος κόσμος. Είπαμε, δίκαιη ανάπτυξη κι αυτό δεν αλλάζει. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων.

Και θα αναφέρω με την ευκαιρία μερικά πράγματα για το πρότζεκτ ανάπτυξης της Μεσσηνίας. Ολοκληρώθηκε ο περιφερειακός γιατί καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τα έργα. Κάναμε επανασύσταση της σύμβασης με 60 εκατομμύρια λιγότερα. Σε αυτήν έχει ενταχθεί και ο περιβόητος δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος που θα εξυπηρετεί την πλειονότητα των Μεσσήνιων. Δουλειά έγινε και στον τομέα της υγείας. Πέρα από τα νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, υπάρχει πληρότητα γιατρών σε όλα τα αγροτικά ιατρεία. Να πούμε για τα αντιπλημμυρικά που όταν πνίγηκε η Καλαμάτα είχαν εξαφανιστεί όλοι; Τα χρηματοδότησε κυβέρνησή μας άμεσα με 3,5 εκατομμύρια”.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινέας αναφέρθηκε και στο θέμα της έκρηξης στο αρτοποιείο που διατηρεί στην Καλαμάτα. “Έχει πάρει το δρόμο της. Όπως γνωρίζουμε η δικαιοσύνη στην Ελλάδα προχωρά με όχι και τόσο γρήγορους ρυθμούς. Εγώ από την πλευρά μου έκαναν ότι είχα να κάνω, έδωσα στον ανακριτή όλα τα στοιχεία που είχα στη διάθεσή μου και ελπίζω ότι τελικά θα βγουν όλα στο φως. Θα ήθελα να περιμένω την εκδίκαση της υπόθεσης και να την κρίνω μετά” σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Π. Κωνσταντινέα εδώ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

959 εισακτέοι σε πανεπιστημιακά ιδρύματα από τη Μεσσηνία (οι επιτυχόντες ανά σχολείο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

985.000 ευρώ για την αναβάθμιση των χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης