Σύσκεψη με θέμα το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσήνη

12 Σεπτεμβρίου 2017

Σύσκεψη με θέμα “Το συνεταιριστικό κίνημα και η συμβολή του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”, διοργανώνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης, ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Στη σύσκεψη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα παρευρίσκονται οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: “Η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε ως πολίτες, είναι να επιτύχουμε τον τερματισμό των μνημονίων, του ειδικού καθεστώτος επιτροπείας που μας έχει επιβληθεί και να σχεδιάσουμε από τώρα τη μεταμνημονιακή Ελλάδα με τη συμμετοχή της κοινωνίας. Αυτό ακριβώς είναι το ποιοτικό άλμα που θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, τη χαμένη εικοσαετία, ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να προχωρήσουμε σε ποιοτικές αλλαγές, σε νέες κατευθύνσεις και σε μια αναπτυξιακή στρατηγική που θα δημιουργεί τις βάσεις για ένα νέο Υπόδειγμα Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης. Σε αυτή τη κατεύθυνση διεξάγονται τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια σε ολόκληρη τη χώρα με συνεργασία κυβέρνησης και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω πλαίσιο αποτελεί μία «ευκαιρία» για την αναγέννηση και αναζωογόνηση του συνεργατισμού στην Ελλάδα. Είμαστε υπερασπιστές της θέσης ενός πλήρως ανεξάρτητου και αυτόνομου ρόλου των συνεταιρισμών μέσα από ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας και ανάδειξης των διοικήσεών τους που θα υπόκεινται στον άμεσο έλεγχο των μελών.

Σε αυτό το πλαίσιο σας προσκαλούμε σε συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων με θέμα «Το συνεταιριστικό κίνημα και η συμβολή του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης.

Σκοπός της σύσκεψης θα είναι αφενός η αποτίμηση της κατάστασης στο συνεταιριστικό κίνημα της Μεσσηνίας σήμερα και η καταγραφή προβλημάτων, προτάσεων, σκέψεων, απόψεων, ώστε να διατυπωθούν και να προβληθούν πιο οργανωμένα και με την κατάλληλη δυναμική πριν αλλά και μέσα στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου το οποίο θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στο προσεχές διάστημα. Σκοπός της αφετέρου είναι η ενημέρωση της μεσσηνιακής κοινωνίας για τις ιδιαιτερότητες των συνεταιρισμών και τον κοινωνικοοικονομικό τους ρόλο, επιδιώκοντας την προβολή και τη στήριξη της συνεταιριστικής ιδέας στο τόπο μας.

Ενδεικτικά θέματα συζήτησης, και όχι περιοστικά, είναι τα εξής:

  • Ανάπτυξη/εξάπλωση της συνεταιριστικής πρακτικής στη Μεσσηνία: επιτακτική ανάγκη ή “ευσεβής πόθος”;
  • Είναι εφικτή στις σημερινές οικονομικές συνθήκες η μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής μέσω συνενώσεων και συνεργασιών στο νομό και ευρύτερα στην Πελοπόννησο;
  • Σχέδια βελτίωσης, προγράμματα νέων αγροτών και βιολογικής γεωργίας.
  • Προγράμματα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών.
  • Σύσταση Ομάδων Προστασίας και Διαχείρισης ΠΟΠ αγροτικών προϊόντων.
  • Προτάσεις έργων και υποδομών για το αγροτικό οδικό δίκτυο και την διαχείριση των υδάτινων πόρων.
  • Προτάσεις βελτίωσης του νομικού πλαισίου για τη ρύθμιση της εποχικής απασχόλησης αλλοδαπών εργατών”.
Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συναγερμός στην πυροσβεστική: Μεγάλη πυρκαγιά στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βολές Τατούλη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης