Έρχονται “λουκέτα” σε σχολεία της Μεσσηνίας εξαιτίας της μεγάλης μείωσης μαθητών

28 Σεπτεμβρίου 2017

Τρομακτική μείωση των εγγραφών στα νηπιαγωγεία του Νομού, καθώς φτάνει το 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η έλλειψη μαθητών φέρνει “λουκέτα” αρχικά σε δημοτικά και στη συνέχεια σε γυμνάσια και λύκεια. “Πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον” δηλώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Αποκαλυπτικά, σε σχέση με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, είναι τα στοιχεία που σχετίζονται με τον αριθμό των εγγραφών στα νηπιαγωγεία της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία η μείωση των εγγραφών φέτος άγγιξε το 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η υπογεννητικότητα που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, πλέον αποτυπώνεται στις εγγραφές στα νηπιαγωγεία και δείχνει ότι το πρόβλημα όσο περνούν τα χρόνια θα γίνεται μεγαλύτερο.

Θα κλείσουν σχολεία

Η μεγάλη μείωση μαθητών είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών σχολείων στη Μεσσηνία. Τα πρώτα σχολεία που θα υποστούν τις συνέπειες είναι τα δημοτικά, καθώς εκτιμάται ότι σε μια πενταετία αρκετά από αυτά δεν θα έχουν μαθητές για να λειτουργήσουν. Στη συνέχεια το πρόβλημα θα “περάσει” στα γυμνάσια και στα λύκεια με αποτέλεσμα τα επόμενα δέκα χρόνια να έχει αλλάξει εντελώς ο χάρτης των σχολείων της Μεσσηνίας. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση των μαθητών θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γεγονός που θα οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι μπροστά μας

Μιλώντας στο messiniapress ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, επιβεβαίωσε τη μεγάλη μείωση μαθητών κυρίως στα νηπιαγωγεία. “Η μείωση στα νηπιαγωγεία της Πελοποννήσου ξεκινά από το 25% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και ξεπερνά το 30%” σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει εντοπιστεί, αλλά που τώρα αποτυπώνεται ως σκληρή πραγματικότητα. “Είναι βέβαιο ότι η μείωση των μαθητών θα οδηγήσει σε κλείσιμο σχολείων” τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι στο άμεσο μέλλον θα τεθεί θέμα λειτουργίας πολλών δημοτικών ανά την Πελοπόννησο.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πελοπόννησος EXPO: Η Καρδιά της οικονομίας της Πελοποννήσου χτυπάει στο Άργος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγραμματισμός για “έλευση” του φυσικού αερίου στην Καλαμάτα μέχρι το 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,

Δείτε επίσης