Cretan film office στην Κρήτη για την προσέλκυση παραγωγών

1 Δεκεμβρίου 2017

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να δημιουργηθεί στο νησί ένα τοπικό περιφερειακό film office – το Cretan film office – το οποίο θα προσελκύει και θα εξυπηρετεί τις ξένες παραγωγές και τις ελληνικές, που θα έρχονται για να κάνουν γυρίσματα στην Κρήτη.

Με το δεδομένο ότι η Κρήτη διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει διεθνής προορισμός κινηματογραφικών παραγωγών, όπως εκτιμά ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σήμερα υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη και του προέδρου του Δικτύου Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων Πάνου Παπαχατζή, ο οποίος είναι παράλληλα εκπρόσωπος του συνεργατικού σχηματισμού «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών ?Έργων» με διακριτικό τίτλο «Hellenic Film Office».

Με την υπογραφή του συμφώνου, τίθεται ο στόχος να έρθουν πολλές παραγωγές στην Κρήτη – που για να έρθουν όμως όπως ανέφερε ο κ. Παπαχατζής, “πρέπει να τους δοθούν τα κίνητρα, και ήδη το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής έχει ψηφίσει ένα νόμο τον Αύγουστο, όπου η κεντρική διοίκηση δίνει κάποια κίνητρα στους ξένους που έρχονται εδώ. Ο στόχος ο δικός μας είναι, μέσα από την ανάπτυξη του τοπικού περιφερειακού film office, εδώ στην Κρήτη να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και να δώσουμε μια μεγάλη εξυπηρέτηση στους ξένους που επιθυμούν να γυρίζουν στην Κρήτη”.

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνέδριο για την «Τέχνη και Δημοκρατία» από το Ίδρυμα της Βουλής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Συναυλία με τον τενόρο Βλαδίμηρο Σιαμέτη και τη Μαρία Παπαπετροπούλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε επίσης