Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μια Καλαματιανή στα «άδυτα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η «γαλανόλευκη παροικία» που δουλεύει αθόρυβα στο Γραφείο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίπλα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει στις τάξεις της και μία Καλαματιανή, την κόρη του γνωστού εμπόρου Λάμπη Σαραντόπουλου, Μαρία Σαραντοπούλου.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα «Παραπολιτικά»η 28χρονη Μαρία Σαραντοπούλου, η οποία συγκριτικά με τους υπόλοιπους μετράει τα λιγότερα χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν υπολείπεται σε εμπειρία και σπουδές.

messinapress-sar

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και με σπουδές στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο φημισμένο London School of Economics, πάνω στη Δημόσια Διοίκηση, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες εργάστηκε για πέντε χρόνια ως δημοσιογράφος στην «Καθημερινή», έχοντας μάλιστα ξεκινήσει εκεί για πρακτική και στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Γραφείο Τύπου του ΟΚΑΝΑ για μόλις 13 μήνες.

Από το 2016 εργάζεται στο γραφείο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, έχοντας αναλάβει σημαντικά καθήκοντα στους τομείς Ανταγωνισμού, Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνου Δυναμικού αλλά και του τομέα Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ.

Παρ’ όλο που μένει στις Βρυξέλλες διατηρεί τους δεσμούς της με την Ελλάδα και τις φιλίες της στη χώρα μας, την οποία επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ