Με συμμετοχή και ιδιώτη η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας

27 Φεβρουαρίου 2018

Στο πρότυπο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου της Κρήτης (Καστέλι) η ανάβαθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Εξελίξεις εντός του έτους προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σημαντικές εξαγγελίες που αφορούν την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας έκανε κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Τρίπολης ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου θα γίνει με το μοντέλο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου της Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι για την αναβάθμιση του αεροδρομίου θα χρησιμοποιηθούν και ιδιωτικά κεφάλαια, καθώς το μοντέλο κατασκευής του αεροδρομίου του Ηρακλείου βασίζεται σε ΣΔΙΤ και σύμβαση παραχώρησης. Χρηματοδότηση, επίσης, θα αντληθεί και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα καλύψει τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο έργο.

messiniapress-spirtzis

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης εκτίμησε ότι εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπάρξουν εντός του έτους και χαρακτήρισε την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας “μεγάλο άλμα για την Πελοπόννησο”.

Την ικανοποίησή τους για τις εξαγγελίες Σπίρτζη εξέφρασαν τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όσο και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άλμα ανάπτυξης για Μεσσηνία και Πελοπόννησο δια χειρός Τσίπρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα του Σταύρου Μπένου στον ανασχηματισμό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης