Καλαμάτα: Επιβολή ΦΠΑ στην “τελευταία κατοικία”!

14 Μαρτίου 2018

ΦΠΑ (24%) θα επιβληθεί στα τέλη ταφής και εκταφής του κεντρικού κοιμητηρίου της Καλαμάτας. Αυτό αποφάσισε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καλαμάτας μετά από εντολή του αρμόδιου υπουργείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Θανάση Ηλιόπουλο, η επιβολή ΦΠΑ δεν θα επιβαρύνει το ύψος των συγκεκριμένων τελών, καθώς η δημοτική αρχή αποφάσισε να “απορροφήσει” τις αυξήσεις.

Το ΣΔΟΕ

Η επιβολή ΦΠΑ στα δύο συγκεκριμένα τέλη κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο νεκροταφείο της Καλαμάτας σχετικά με όσους δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο με αμοιβή (συντήρηση τάφων κλπ). Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία σχέση με το δήμο Καλαμάτας, όπως διευκρινίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή, ωστόσο ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε για αυτούς έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ στα δύο συγκεκριμένα τέλη. Σημειώνεται ότι στα περιφερειακά κοιμητήρια της Καλαμάτας δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ, καθώς δεν υπάρχει τέλος ταφής και εκταφής.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραμπουκισμοί και τσαμπουκάδες στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

18 Απριλίου: Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος ο Δημήτρης Καφαντάρης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL

Οι ανακοινώσεις του «τίποτα»

Γενικόλογες ανακοινώσεις, πασπαλισμένες από μπόλικο …τίποτα έχουν «πνίξει» τα δημοσιογραφικά γραφεία της Μεσσηνίας. Το …κολπάκι, να βαφτίζεται το τίποτα «πολιτική δράση», ως

Δείτε επίσης