Χαρίτσης: Έχουμε αφήσει πίσω τα δύσκολα, αλλά έχουμε μπροστά τις μεγάλες προκλήσεις

19 Ιουλίου 2018

“Έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα αλλά έχουμε μπροστά μας τις μεγάλες προκλήσεις. Επιστρέφουν τα μεγάλα διλήμματα – στήριξη του κοινωνικού κράτους και της εργασίας ή λιτότητα και διαρκής συμπίεση του εργατικού κόστους. Εκεί θα κριθούν οι επόμενες πολιτικές μάχες”. Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε: “Το 2019 θα είναι μια εκλογική χρονιά. Θα πρέπει, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, να κάνουμε μία αποτίμηση τι παραλάβαμε το 2015 και που φέραμε τη χώρα το 2019. Τι μεσολάβησε αυτά τα 4 χρόνια. Τι πετύχαμε. Πετύχαμε να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο, μια μάλιστα με την κοινωνία όρθια. Με πολλά προβλήματα βεβαίως, αλλά είναι μία έξοδος που δεν έγινε στον αυτόματο πιλότο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κερδίσει τις εκλογές του 2019 απλώς για να παραμείνει στην κυβέρνηση. Με το σχέδιο που θα παρουσιαστεί, με τα μέτρα τα οποία θα υλοποιηθούν αυτούς τους μήνες θα δώσουμε μία κατεύθυνση, και αυτή θα είναι συμβατή με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας. Αυτό θα δείξουμε στους πολίτες τον επόμενο ένα χρόνο, και είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν την ιστορικών διαστάσεων προσπάθεια”.

Μιλώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο κ. Χαρίτσης τόνισε: “Η έξοδος από το μνημόνια συνιστάς μια τεράστια, ιστορικών διαστάσεων μετάβαση σε μία νέα κατάσταση. Δεν μπορεί και δεν πρέπει η επόμενη ημέρα να έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Εμείς είχαμε το θάρρος να εκπονήσουμε μία αναπτυξιακή στρατηγική. Θέτουμε προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα, και αυτό θα συνεχιστεί από τη δική μας την πλευρά και με την ίδια την κοινωνία”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιτέλους: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο – καρμανιόλα στο Ασπρόχωμα (ΟΑΕΔ)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κοινή δήλωση μητροπολίτη Ανθιμου – δημάρχου Αλεξανδρούπολης για το θέμα με Ρωσία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nέα Αριστερά Μεσσηνίας: Tην 1η Μάη συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Ανακοίνωση, σχετικά με την Πρωτομαγιά και τις κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία, εξέδωσε η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Την

Συνέδριο για τη γεωργία στην Καλαμάτα: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Σαμαρά – «Πρώτη» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσηνία

Επίτιμος ομιλητής συνεδρίου με θέμα τα αγροτικά ζητήματα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Χορού, ο πρώην Πρωθυπουργός. Κεντρικός εισηγητής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Δείτε επίσης