Δήμος Καλαμάτας: Εκδήλωση μνήμης για τα 32 χρόνια από τους σεισμούς του 1986

13 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδήλωση μνήμης με την παρέλευση 32 ετών από τους σεισμούς του 1986 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κροντήρη και Νέδοντος.

Μετά την τέλεση τρισαγίου ο Δήμαρχος απέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στις τραγικές ημέρες των σεισμών πριν από 32 χρόνια, όταν θρηνούσαμε 22 νεκρούς, υπήρχαν εκατοντάδες τραυματίες και πάνω από 2.000 κτήρια κατεστραμμένα. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση κάθε χρόνο να θυμόμαστε τις τραγικές ώρες, για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια ή να προσπαθήσουμε να μην έχουμε αυτές τις καταστροφές, Να ετοιμαζόμαστε! Ο σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο, θα ξανάρθει, αυτό είναι βέβαιο και πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία».
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι πρέπει «να θυμόμαστε εκείνους οι οποίοι αγωνίστηκαν, με πρώτη την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με στελέχη από όλη την Ελλάδα, την Αστυνομία, το Στρατό. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε». Μάλιστα, ο Π. Νίκας επεσήμανε πως «ο Δήμος Καλαμάτας θα ετοιμάσει το μνημείο των πυροσβεστών και θα εγκαινιαστεί μέσα στο φθινόπωρο».
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη «στους εθελοντές – τον Ερυθρό Σταυρό πρώτα απ’ όλα – και χαίρομαι διότι το εθελοντικό κίνημα έχει τόσο μεγαλώσει στην πόλη και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε κακιάς στιγμής».
Ζήτησε, επίσης, «να θυμόμαστε ότι υπήρξαν άξιοι άνθρωποι, οι οποίοι βοήθησαν ώστε η πόλη να γίνει πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν. Οι Δήμαρχοι, με πρώτο τον τότε Δήμαρχο, τον κ. Μπένο, τα Δημοτικά Συμβούλια που με πνεύμα ομόνοιας έλυσαν τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε η πόλη» και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και συνεργασίας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμας για περιφέρεια Πελοποννήσου και Τατούλη: Αυτή η συζήτηση δεν εξυπηρετεί κάτι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Στήριξη των δήμων με επιστημονικό προσωπικό και με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης