Σε αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

19 Σεπτεμβρίου 2018

Συμπαγές μέτωπο των «γαλάζιων» περιφερειακών συμβούλων της «Νέας Πελοποννήσου» στη συνάντηση με στελέχη της ΝΔ. Χρόνο ζητάει ο Παναγιώτης Νίκας. «Δεν ασχολούμαι», λέει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Πάμε για νίκη στις εκλογές του 2019», δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης.

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι έχει οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ο Πέτρος Τατούλης και τα μέλη του συνδυασμού του, πολλά από αυτά στελέχη της ΝΔ, δεν είναι διατεθειμένα να ακολουθήσουν το δρόμο που θέλει η ΝΔ.

Η συνάντηση στην Αθήνα

Το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία, φάνηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχαν σήμερα, τα «γαλάζια» στελέχη της παράταξης Τατούλη με στελέχη της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Πέτρου Τατούλη συναντήθηκαν με τους Μάκη Βορίδη, Λευτέρη Αυγενάκη, Θανάση Νέζη και Τάσο Γαίτάνη, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει των επερχόμενων εκλογών του 2019. Το μήνυμα, που προκύπτει από τη συγκεκριμένη συνάντηση, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης Τατούλη υπερασπίστηκαν το έργο της περιφερειακής αρχής και δεν φάνηκαν διατεθειμένα να υποκύψουν στις πιέσεις να «αδειάσουν» τον επικεφαλής της παράταξής τους. Παράλληλα, τα στελέχη της ΝΔ, μετά από περίπου 3 ώρες που είχε διάρκεια η εν λόγω συνάντηση, κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει λόγος να τεθεί ζήτημα διαγραφών, καθώς έγινε αντιληπτό ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε περισσότερη «γαλάζια» εσωστρέφεια στην Πελοπόννησο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη της ΝΔ δεν ανακοίνωσαν στους Περιφερειακούς Συμβούλους όνομα άλλου υποψηφίου περιφερειάρχη, ενώ δεν εξήγησαν γιατί η ΝΔ έχει αποφασίσει να σταθεί απέναντι στην παράταξη του κ. Τατούλη.

Ο Νίκας και ο Λυκουρέντζος

Την ίδια στιγμή που η παράταξη του Π. Τατούλη εμφανίζεται ενωμένη, οι «γαλάζιοι μνηστήρες» της Περιφέρειας Πελοποννήσου εμφανίζονται αναποφάσιστοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είχε τις προηγούμενες ώρες επικοινωνία με τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της αυτοδιοίκησης και ζήτησε περισσότερο χρόνο για να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία, Ανδρέας Λυκουρέντζος, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέρεται να δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες οτι δεν έχει καμιά διάθεση να εμπλακεί στα της Περιφέρειας.

Ικανοποίηση Τατούλη

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο εσωτερικό της ΝΔ, ο Πέτρος Τατούλης, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση μελών της παράταξής του με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δηλώνει την ικανοποίησή του για τη στάση των Περιφερειακών Συμβούλων, ενώ ξεκαθαρίζει, για μια ακόμα φορά, ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2019.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος και υπερήφανος για την αγέρωχη πολιτική στάση που κράτησαν τα εκλεγμένα μέλη της «ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» , στην σημερινή συνάντηση τους στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίως τους συγχαίρω γιατί απέδειξαν ότι είναι απολύτως προσηλωμένοι στο συμβόλαιο που υπογράψαμε μαζί με τους πολίτες το 2014.

Όλοι μαζί, το σύνολο της παράταξης της «ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» σε αρραγή σύνθεση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε εκ νέου τη μάχη υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των συμπολιτών μας το Μάιο του 2019.

Το μεγάλο έργο που επιτελούμε στην Πελοπόννησο και η συνεργασία μας με όλους τους θεσμούς είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη για μια μεγάλη νίκη  το 2019.

Μαζί με τους πολίτες προετοιμαζόμαστε για την Πελοπόννησο του αύριο με ελπίδα, με δημιουργία και με σκληρή δουλειά».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η αντικατάσταση του ταρτάν του Σταδίου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμφωνεί με τον Πάπα Φραγκίσκο ότι το σεξ είναι «θείο δώρο»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης