Επέστρεψε στη φυλακή ο ‘Οσκαρ Πιστόριους

6 Ιουλίου 2016

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη έξι ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε με τέσσερις σφαίρες τον Φεβρουάριο του 2013.

Η εισαγγελία και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης της Νότιας Αφρικής ζητούσαν ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί τουλάχιστον με την ελάχιστη ποινή 15ετους κάθειρξης που προβλέπεται για την κατηγορία του φόνου, τονίζοντας ότι ο Πιστόριους ουδεμία μεταμέλεια έδειξε για τον φόνο.

Η δικαστής Τοκολίζε Μασίπα διαφώνησε, αποδεχόμενη τα επιχειρήματα της υπεράσπισης για μικρότερη τιμωρία.

“Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι θορυβώδης και επίμονη αλλά δεν μπορεί να παίξει κανέναν ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου”, δήλωσε η Μασίπα. “Είμαι της άποψης ότι μια μακρά φυλάκιση δεν θα εξυπηρετήσει τη δικαιοσύνη”.

Δεν ήταν σαφές κατά πόσο η εισαγγελία θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Φορώντας σκούρο κοστούμι, ο 29χρονος Νοτιοαφρικανός κοίταξε ευθεία όταν η δικαστής ανέγνωσε την ετυμηγορία της.
“Η ποινή που επιβάλλω στον κατηγορούμενο για τον φόνο της εκλιπούσας Ρίβα Στέενκαμπ είναι κάθειρξη έξι ετών” δήλωσε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου της Πρετόριας.

Αμέσως μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ο Πιστόριους μεταφέρθηκε στην κεντρική φυλακή της Πρετόριας.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Ο Πιστόριους θα εκτίσει “μεταξύ του μισού και των δύο τρίτων της ποινής”, πριν καταστεί δυνατόν να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση”, δήλωσε ο Αντριου Φόουσετ, ένας από τους δικηγόρους του.

“Σεβόμαστε την απόφαση της δικαστού και δεν θα ασκήσουμε έφεση. Ο Οσκαρ θα εκτίσει την ποινή του … Νομίζω ότι είναι δίκαιη, λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις”, εξήγησε ο δικηγόρος μιλώντας στους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από το δικαστήριο.

Ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για το φόνο της Στέενκαμπ από εφετείο τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας το 2014, βάσει της ετυμηγορίας της δικαστού Μασίπα, μιας απόφασης που γυναικείες οργανώσεις χαρακτήρισαν πολύ επιεική.

Πηγή: ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Societe Generale: Κίνδυνος επέκτασης της ιταλικής τραπεζικής κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα πανεπιστήμια – Kίνημα φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών

Εκατοντάδες συλλήψεις, αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής των ταραχών αντιμέτωποι με οργισμένους φοιτητές: η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη σήμερα στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που βρίσκονται

Δείτε επίσης