Δήμος Τριφυλίας: Παραίτηση του αντιπροέδρου του ΔΣ με βολές στη δημοτική αρχή

/

Την παραίτησή του, από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ, γνωστοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρης Κουτσούλης. Ο κ. Κουτσούλης στην επιστολή του επισημαίνει: “Με την παρούσα επιστολή εκφράζω την αγανάκτησή μου και την απογοήτευσή μου για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικά μετά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις αποδείχθηκε περίτρανα ότι η προσβολή, η ειρωνεία, ο λουδοβικισμός και η πολιτική αντίληψη αιώνιας κυριαρχίας αποτελούν αιχμή του πολιτικού δόρατος και οδηγά σημεία πολιτικής πυξίδας για κάποιους που κατά τα λοιπά προασπίζουν το διάλογο και τη δημοκρατία.

Εχουμε γυρίσει στην εποχή του “δε δικαιούσθε δια να ομιλείτε” και αυτό μαρτυρούν οι αιχμές και η αποδοκιμασία προς το προεδρείο του συμβουλίου από εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, που κατά καιρούς παρακολούθησαν τις συνεδριάσεις. Με τη δικαιολογία της τήρησης ενός κανονισμού που δεν επιτρέπει το διάλογο, αφήνουμε κενολογίες, ιδεοληψίες, αερολογίες να κυριαρχούν.

Γνωρίζετε καλά ότι δε με ενδιέφεραν και δε με αφορούν καρέκλες, τίτλοι και αντιμισθίες. Η επιστήμη την οποία υπηρετώ και η προσωπική μου πορεία αυτά τα χρόνια, μου έχουν χαρίσει όμορφες στιγμές, ώστε δεν πάσχω από τη ματαιοδοξία συνταξιούχων που αναλώνονται σε μάχη για μία κατάθεση στεφάνων, εκατοντάδες φωτογραφίες με ανοιχτό ή κλειστό το στόμα, πίσω ή μπροστά από μια γουρνοπούλα, υποδεικνύοντας σε υπαλλήλους το πότε και πώς θα τους φωτογραφήσουν, και άλλες τέτοιες χαριτωμένες δραστηριότητες.

Στην προτελευταία συνεδρίαση απειλήθηκε δημοτικός σύμβουλος, και μάλιστα επικεφαλής παράταξης, και ο πρόεδρος  δεν τον προστάτεψε ως όφειλε. Δεν περίμενα κάτι περισσότερο. Λυπάμαι ειλικρινά. Δεν είναι δυνατόν να δίνεται ο λόγος αθροιστικά στο ίδιο άτομο για εκατό και πλέον λεπτά, και μέσα σε είκοσι λεπτά να λαμβάνονται αποφάσεις για τριάντα θέματα. Είχα την τύχη να προεδρεύσω μία φορά του συμβουλίου,  αφήνοντας το διάλογο να εξελίσσεται μέσα σε εύλογα χρονικά όρια, και κατά γενική ομολογία όλων -και το ξαναλέω, όλων- των δημοτικών συμβούλων, η συζήτηση κρίθηκε άψογη. Στην τελευταία συνεδρίαση δυστυχώς πάλι ο κανονισμός ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν.

Παράλληλα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που υποβαθμίζουν κι άλλο τη ζωή των πολιτών στη Τριφυλία, με το κλείσιμο των αστυνομικών δομών, θεωρώ ότι υπήρξε μεγάλη ολιγωρία και καθυστέρηση στις αντιδράσεις αφού από το 2014 ξέραμε τι πρόκειται να γίνει. Επίσης η όποια διαμαρτυρία είχε χαλαρό εως ωτοχαϊδευτικό χαρακτήρα με μικροπολιτικά κίνητρα, με αποτέλεσμα ο τόπος να ζημιώνεται καθημερινά από αυτή την άρρωστη νοοτροπία.

Ως εκ τούτου, αρνούμαι να παραμείνω στη θέση του αντιπροέδρου του συμβουλίου, θεωρώντας ότι προσβάλλω τον εαυτό μου και την συνείδηση των συμπολιτών που με στήριξαν, παραμένοντας σε μία καρέκλα, παίζοντας το ρόλο μίας παράπλευρης μαριονέτας, σε ένα προεδρείο που έχει μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχολή υποκριτικής με θέμα τη δημοκρατική λειτουργία. 

Παρακαλώ το Δημοτικό Συμβούλιο όπως ακολουθήσει τη διαδικασία αντικατάστασής μου. Παραμένω δημοτικός σύμβουλος, έχοντας την άποψή μου και το όραμά μου για την περιοχή μας”. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αιτήματα για χρηματοδότηση και αποζημιώσεις αγροτών της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Σύμφωνο αλήθειας”: Τα 5 ψέματα της Νέας Δημοκρατίας για τη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημιουργική Πρωτοβουλία: Σε γειτονιές της Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος – «Η διαρκής στήριξη που λαμβάνουμε μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε» δηλώνει ο Δήμαρχος

Γειτονιές της Καλαμάτας επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο (16-17/9), ο δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για