Έρχεται “ανασχηματισμός” στους δήμους της Μεσσηνίας

/

Ολοκληρώνεται η θητεία των αντιδημάρχων. Γράφουν και σβήνουν ονόματα οι δήμαρχοι με το βλέμμα στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Συναγερμός στους “δελφίνους” και τα πολιτικά γραφεία της Μεσσηνίας.

Στο τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η θητεία των αντιδημάρχων και όπως είναι φυσικό έχουν ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες που θα οδηγήσουν στην ανακοίνωση των προσώπων που θα κατέχουν τις συγκεκριμένες θέσεις για το υπόλοιπο της θητείας των δημοτικών αρχών, έως τις εκλογές του 2019.

Οι δήμαρχοι καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα στα “θέλω” των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεών τους, στις υποσχέσεις που οι ίδιοι έχουν δώσει σε πρόσωπα, αλλά και στους “εξωγενής” παράγοντες που πιέζουν να γίνουν συγκεκριμένες επιλογές.

Σημαντικό ρόλο, άλλωστε, στην επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τις θέσεις των αντιδημάρχων παίζουν και τα πολιτικά γραφεία, δεδομένου ότι βουλευτές, πολιτευτές και κομματικοί μηχανισμοί επιθυμούν να έχουν λόγο στις επιλογές και “πιέζουν” προς αυτή την κατεύθυσνη.

Υπό αυτό το πρίσμα το ερχόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να “δοκιμαστεί” η συνοχή δημοτικών ομάδων, η ικανότητα των δημάρχων να διατηρήσουν την ενότητα των παρατάξεών τους, αλλά και οι σχέσεις των δημάρχων με βουλευτές, πολιτευτές και κόμματα.

Στην Καλαμάτα το ενδιαφέρον

Όπως είναι φυσικό το μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δήμος Καλαμάτας. Το γεγονός ότι παραμένει, περισσότερο από ποτέ, ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Νίκας να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, προσδίδει επιπλέον ενδιαφέρον στις επιλογές, δεδομένου ότι αυτοί που θα οριστούν ως νέοι αντιδήμαρχοι, αυτομάτως αποκτούν πλεονέκτημα και στο ζήτημα της συμμετοχής τους σε μια παράταξη με νέο επικεφαλής. Παράλληλα, οι επιλογές των προσώπων μπορούν να δημιουργήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στους “κομμένους”, αλλά και σε όσους θεωρούν ότι ‘δικαιούνται” μια θέση αντιδημάρχου με άγνωστα αποτελέσματα στην εικόνα της δημοτικής αρχής. Ως εκ τούτου η επιλογή Νίκα είναι κρίσιμη για τον ίδιο, για τα πρόσωπα που τελικά θα επιλεγούν, για τα πρόσωπα που δεν θα επιλεγούν, αλλά και τις πολιτικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν εντός και εκτός της παράταξής του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Περιμετρικός “φέρνει” νέα κυκλοφοριακή μελέτη στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θρασύτατη διάρρηξη τα ξημερώματα στην Καλαμάτα (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις