Καλαμάτα: Διπλή αγροτική διαμαρτυρία σε δασαρχείο και ΔΟΥ την Παρασκευή

9 Φεβρουαρίου 2017

Στην Καλαμάτα θα βρεθούν αύριο αγρότες από τη Μάνη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους δασικούς χάρτες. Στην περιοχή έχουν γνωστοποιηθεί αρκετά προβλήματα σε αγροτικές ιδιοκτησίες με αποτέλεσμα αγρότες να δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την κινητοποίηση της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί οι αγρότες από τη Μάνη θα παραταχθούν στο δασαρχείο της Καλαμάτας στις 12:00 το πρωί όπου και αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει ψήφισμα.

Σκέψεις για διαμαρτυρία και στην εφορία

Μια ακόμα διαμαρτυρία θεωρείται ότι θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες της Μεσσήνης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αργά χθες το βράδυ υπάρχει σκέψη την Παρασκευή το πρωί οι αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της ΔΟΥ Καλαμάτας διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα. Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί και το ζήτημα αυτό αναμένεται να απαντηθεί σήμερα με σχετική επίσημη απόφαση των αγροτών.  

Κρίσιμη μέρα η Παρασκευή

Την Παρασκευή, πέρα από την ένταση των αγροτικών κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. “Η συνάντηση της ερχόμενης Παρασκευής με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων είναι η πρώτη που γίνεται με αγρότες οι οποίοι βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις”, δήλωσε χθες για το θέμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι: “φιλοδοξούμε να είναι μια συνάντηση, όχι απλά για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά μια σύσκεψη εργασίας με ουσιαστικό περιεχόμενο για το παρόν και το μέλλον του αγροτικού τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από εμένα, θα συμμετέχουν και οι αρμόδιοι υπουργοί για θέματα φορολογικά, ασφαλιστικά, περιβαλλοντικά”.

“Οι αγρότες”, ανέφερε ο κ. Αποστόλου, “έχουν εμπειρία και γνώση του χώρου τους. Αν υπάρχει πνεύμα εποικοδομητικό μπορούμε να βρούμε λύσεις για πολλά θέματα, στο πλαίσιο πάντα των δεσμεύσεων και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία και η χώρα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πάντα μέσα από τέτοιου χαρακτήρα συναντήσεις βγαίνουν και ουσιαστικά αποτελέσματα”. “Ξεκινάμε λοιπόν”, κατέληξε, “με κοινή πρόθεση, αυτό τουλάχιστον φάνηκε και από την πλευρά των αγροτών, να συζητήσουμε σε βάθος και ουσιαστικά και να καταλήξουμε κατά το δυνατόν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα”.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέοι αγρότες από τη Μεσσηνία “διεκδικούν” ενισχύσεις άνω των 5.000.000 ευρώ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Β. Κωνσταντίνου στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών: To ελαιόλαδο κρατά «ζωντανές» τις εξαγωγές – «Καμπανάκι» για την άνοδο της τιμής

Η αύξηση του πλεονάσματος του ελαιολάδου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανεμφάνιση πλεονάσματος στο συνολικό εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων. Η άνοδος της τιμής μπορεί

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Αν ο κ. Αυγενάκης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, ας αφήσει τις ειρωνείες και ας πάει σπίτι του»

Αυστηρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. «Αν ο κ. Αυγενάκης δεν μπορεί

Δείτε επίσης