Προτάσεις Μάκαρη για τις δημοτικές ενότητες Θουρίας, Αρφαρών και Άριος

Την ευκαιρία να δημοσιοποιήσει το προβλήματα και να διατυπώσει τις προτάσεις του για τις δημοτικές ενότητες Άριος, Αρφαρών και Θουρίας είχε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, κατά τον απολογισμό δράσης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή από την παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”.

Τα βασικά θέματα που έθιξε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης στην ομιλία του ήταν:

1.Η ανισοκατανομή των δημοτικών πόρων μεταξύ της Καλαμάτας και των δημοτικών ενοτήτων και η ανάγκη δίκαιης κατανομής των κονδυλίων έτσι ώστε να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη των χωριών σε σχέση με το κέντρο της πόλης (δαπανώνται 60 ευρώ ανά κάτοικο για τεχνικά έργα από τον Δήμο Καλαμάτας στο κέντρο της Καλαμάτας ενώ μόλις 7 ευρώ ανά κάτοικο για την Θουρία και τον Άρι και 4 ευρώ ανά κάτοικο για τα Αρφαρά).

2.Η σημαντική μείωση του πληθυσμού στα χωριά του Δήμου (πχ μείωση του πληθυσμού στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας κατά 33% από το 2001 έως το 2011)

3. Πέντε μήνες μετά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου δεν έχει επιτευχθεί ένα επαρκές επίπεδο αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Θουρία αλλά και στα υπόλοιπα χωριά.

3.Η πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» για την διεκδίκηση και την ίδρυση Αγροτικού Τεχνολογικού Λυκείου (Γεωργική Σχολή) στην Θουρία την οποία ο Μανώλης Μάκαρης χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία» για την περιοχή. Συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Να τονιστεί ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπεται η λειτουργία μιας Γεωργικής Σχολής .

4.Η ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αγροτική οδοποιία για να διευκολυνθεί η πρωτογενής παραγωγή.

5.Η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας έως την Θουρία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων.

6. ελεύθερη πρόσβαση στον νέο αυτοκινητόδρομο για τις ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων με κατάργηση των διοδίων της Θουρίας.

5.Η αναγκαιότητα αποκέντρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων ώστε να δοθεί μερίδιο και στην περιφέρεια του Δήμου.

6.Η άρση των προβλημάτων προσβασιμότητας προς την Αρχαία Θουρία με την κατασκευή των απαραίτητων οδικών έργων. Η ενίσχυση του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Θουρία .

7.Η παροχή κινήτρων για τη στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων.

8.Η εντατικοποίηση της Αστυνόμευσης στις περιοχές των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας.

9. Υλοποίηση της μελέτης για την αποχέτευση για τη Θουρία, τον Άρι και τα Αρφαρά. 

10. Διαχείριση των αποθεμάτων ύδατος και αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ600 με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ.

11. Το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης των πυρηνελαιουργείων, οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, ο απαραίτητος αυστηρός έλεγχος λειτουργίας τους και οι δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ περιβαλλοντικών πρακτικών για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης.

12. Η ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ Θουρίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.

13. Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων ειδικά στην παλιά εθνική οδό όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες ακόμα και μέσα στους οικισμούς.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτική εκδήλωση της ΛΑΕ Μεσσηνίας για το ευρώ και τη δραχμή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης