“Θρίλερ” με τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Πύλο

2 Μαρτίου 2017

Στις 11.30 αναμένεται να φτάσει το σκάφος που μεταφέρει 85 παράτυπους μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας. Άγνωστο παραμένει που θα φιλοξενηθούν, προκειμένου να γίνει καταγραφή τους και να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. “Συναγερμός” σε Αστυνομία, Λιμενικό, δήμο Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανυπαρξία συνολικού σχεδιασμού στο ζήτημα της υποδοχής παράτυπων μεταναστών στη Μεσσηνία αναδεικνύει η περιπέτεια 85 μεταναστών η οποία εξελίσσεται από τις πρώτες πρωινές στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μεσσηνίας.

Η διάσωση

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιχείρηση του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος με 85 παράτυπους μετανάστες . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα με κινητό τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμάτας και ανέφερε ότι το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν αντιμετώπιζε πρόβλημα. Ειδοποιήθηκε άμεσα το λιμενικό σώμα και ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από τρία πλωτά και τρία πλοία που έπλεαν στην περιοχή. Το ιστιοφόρο με τους παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε τελικά από παραπλέον πλοίο.

“Συναγερμός”

Αμέσως, όπως είναι φυσικό, οι αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν σε “συναγερμό”. Από νωρίς το πρωί, δε, έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Καλαμάτας έχει ήδη απαντήσει ότι αδυνατεί να διαθέσει χώρο κατάλληλο για την υποδοχή μεταναστών. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα είχε αρνηθεί να δεχθεί τους παράτυπους μετανάστες και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Η εμπλοκή αυτή προκάλεσε “πονοκέφαλο” στους ανθρώπους που διαχειρίζονται το ζήτημα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να εξελίσσεται ένα ιδιότυπο “θρίλερ” σε σχέση με την υποδοχή των 85 παράτυπων μεταναστών.

Ετοιμότητα

Πέραν του ζητήματος που έχει προκύψει με την ανεύρεση χώρου υποδοχής των 85 οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται ότι έχουν προετοιμαστεί για τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με την υποδοχή των μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός θα αναλάβει τη σίτισή τους για όσο χρειαστεί ενώ κλινοσκεπάσματα θα προσφέρει η περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε ετοιμότητα είναι, τέλος, και οι ιατρικές υπηρεσίες του Νομού.   

 

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτοφανής και διαχρονική η απαξίωση του λιμανιού της Πύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο διοικητήριο της Καλαμάτας 87 παράτυποι μετανάστες (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης