Στο Π.Ε.Δ.Υ. Καλαμάτας η βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη

/

Επίσκεψη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες, η βουλευτής Παναγιώτα Κοζομπόλη και στελέχη της επιτροπής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

Η κα Κοζομπόλη είχε συνάντηση με το νέo επιστημονικό υπεύθυνο Π. Κατσαφάδο και τον αναπληρωτή του Μ. Τσιλιβαράκη στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ΠΕΔΥ Καλαμάτας αλλά και γενικότερα τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Ο κ. Κατσαφάδος κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με τη στελέχωση και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το ΠΕΔΥ στο οποίο καταγράφεται μια γενικότερη βελτίωση με την πρόσληψη νέων επικουρικών ιατρών (καρδιολόγου, ακτινολόγου, οφθαλμιάτρου, νευρολόγου) ή την αναβάθμιση της λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου (αύξηση εξετάσεων).

Παράλληλα ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν κατά προτεραιότητα αναφορικά με τη στελέχωση σε ιατρικό αλλά και άλλο προσωπικό όπως και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτήριο αλλά και στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων.

Από την πλευρά της η κα Κοζομπόλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του ΠΕΔΥ και επαναβεβαίωσε τη θέση της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στο αστικό κέντρο της Καλαμάτας, που πρόσφατα ψηφίστηκε. “Οι ΤΟΜΥ θα στελεχωθούν με οικογενειακούς γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, με σκοπό να προσφέρουν ολιστική και κοινοτικά προσανατολισμένη φροντίδα υψηλής ποιότητας” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κας Κοζομπόλη.

κοζ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η “καρδιά” του ελαιολάδου “χτυπάει” στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη βουλή δικογραφίες για Σαμαρά, Παπαχριστόπουλο και Στουρνάρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελοπόννησος 2030: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Οι αναφορές στα ζητήματα της Μεσσηνίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της