ΚΚΕ-Εξωδικαστικός μηχανισμός: Στόχος η ενίσχυση των τραπεζών

27 Απριλίου 2017

«Στόχος του σχεδίου νόμου είναι η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών και το ξεσκαρτάρισμα των επιχειρήσεων» κατήγγειλε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Θανάσης Βαρδαλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

«Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -γιατί και αυτό το νομοσχέδιο είναι προαπαιτούμενο- πλάι στην αντιμετώπιση των ?κόκκινων? δανείων, που είναι μια αναγκαιότητα για το κεφάλαιο, την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών, θέλουν να δουν επί της ουσίας ποιες επιχειρήσεις είναι βιώσιμες, ποιες έχουν μέλλον, με ποιες αξίζει να ασχοληθούν, διασφαλίζοντας την κερδοφορία των επιχειρήσεων που ακόμη έχουν ?ψωμί?», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κατήγγειλε:

«Για τις υπόλοιπες, που κυρίως βεβαίως θα είναι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, ?τσιμέντο να γίνουν?! Ας τα βγάλουν πέρα μέσα σε αυτή τη ζούγκλα και τον αδυσώπητο καπιταλιστικό ανταγωνισμό».

«Μόνο αυτές τις επιχειρήσεις, που σήμερα είναι ανταγωνιστικές, που μπορούν να είναι κερδοφόρες και έχουν μέλλον, έρχεται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός -με μικρότερο φυσικά κόστος- να τις βοηθήσει να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τους ιδιώτες -κυρίως τις τράπεζες- το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΗΣΥ: Χιλιάδες επιχειρήσεις θα μείνουν εκτός ρύθμισης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Το σχέδιο νόμου μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης