Δραγασάκης: Ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση

17 Μαΐου 2017

«Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης δημιουργούνται προϋποθέσεις για να σχεδιάσουμε το μέλλον. Με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου και με την ολοκλήρωση της συμφωνίας δημιουργούνται νέα δεδομένα. Ας τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και της νέας γενιάς», ανέφερε μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ψήφισης του νομοσχεδίου, για να υπογραμμίσει ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να ξεκλειδώσει τις διαδικασίες για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την επιτροπεία.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό, που ο Γιάννης Δραγασάκης χρησιμοποίησε τόσο αιχμηρούς όρους για να περιγράψει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, δεν δίστασε να καταγγείλει τους «γκεμπελίσκους της ΝΔ που κατασκευάζουν σχήματα προπαγάνδας» σε βάρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να υπενθυμίσει την πολιτική και θεσμική ευθύνη που οφείλει να έχει η αντιπολίτευση. «Δεν είναι σωστό, μερικές φορές μάλιστα είναι ανήθικο, να ξεχνάμε τα γεγονότα, γεγονότα που αφορούν τη ζωή των ανθρώπων και τις τύχες της χωράς. Και το γεγονός με το οποίο είμαστε αντιμέτωποι είναι η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, την οποία επιφέρατε με όσα κάνατε και κυρίως όσα δεν κάνατε στα χρόνια των παχέων αγελάδων», είπε επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης.
Στόχος η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία

Πιο αναλυτικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έσπευσε κατ’ αρχάς να «υπενθυμίσει», ότι η σημερινή κυβέρνηση επιλέχθηκε από τους πολίτες για τρεις βασικούς λόγους: «Να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία», «για να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης υποθέσεις σκανδάλων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος και να αντιμετωπίσει με πολιτικά και θεσμικά μέσα τις βαθύτερες αιτίες της διαφθοράς και της διαπλοκής» και «για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και τη λειτουργία του κράτους, να ενισχύσει τη διεθνή θέση της χώρας και να βελτιώσει προς όφελος των θέσεων μας τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς».

Πηγή:ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ασθενείς βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας: Είναι τόσο θετικά τα μηνύματα που θα φορέσω γραβάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης